Wedstrijdfeiten | PSV kan Europese thuisreeks voortzetten

Wedstrijdfeiten | PSV kan Europese thuisreeks voortzetten
2 min

PSV wacht een belangrijke return tegen Benfica. In het Philips Stadion wordt gestreden om voetbal in de Champions League. We blikken vooruit op het cruciale duel.

2-1 return
Het verleden leert dat PSV nog genoeg kans heeft om door te gaan naar de volgende ronde. 3 keer eerder werd het eerste duel van een knockout-wedstrijd verloren, maar ging PSV alsnog door naar de volgende ronde door de return te winnen. De vorige keer dat dit gebeurde was in het seizoen 1998-1999. Toen verloor PSV uit bij NK Maribor met 2-1, maar won thuis 4-1 om de volgende ronde te bereiken.

Winstreeks
De laatste 5 Europese thuisduels werden door PSV gewonnen. Dit is de langste Europese winstreeks in het Philips Stadion sinds 2010. In deze 5 duels werd gewonnen van PAOK FC, Omonia Nikosia, Olympiacos, Galatasaray SK en FC Midtjylland. 

Bekende tegenstander
Voor Eran Zahavi is Benfica geen vreemde tegenstander. De spits maakte zijn debuut in de Champions League, namens Hapoel Tel Aviv, tegen de Portugese ploeg. In de return, de thuiswedstrijd in IsraĆ«l, scoorde Zahavi 2 keer en leidde zijn ploeg naar een 3-0 overwinning. 


Eigen huis
PSV heeft in totaal 11 Champions League-kwalificatiewedstrijden in eigen huis gespeeld. Geen enkele van deze ontmoetingen werd verloren. Alleen AC Milan kon in het seizoen 2013-2014 voor een gelijkspel zorgen.

2 goals
Benfica houdt op dit moment een winstreeks staande, sinds de start van het seizoen. De laatste wedstrijd van de Portugese ploeg was een 0-2 overwinning tegen Gil Vicente FC. Opvallend is dat Benfica elke wedstrijd 2 doelpunten maakt. 4 van de overwinningen van Benfica waren met een 2-0 uitslag. De andere 2 waren overwinningen met 2-1.