Wedstrijdfeiten | PSV aast op records tegen Benfica

Wedstrijdfeiten | PSV aast op records tegen Benfica
2 min
PSV1

Benfica is de laatste horde voor PSV in de weg naar de groepsfase van de UEFA Champions League. In Lissabon kan een belangrijke stap worden gezet. Een korte vooruitblik.

Records
PSV staat op een winstreeks van vijf Europese duels op rij. Slechts één minder dan het record van de club uit 1977. Bij winst kan deze reeks worden geëvenaard. Voor Eran Zahavi is een persoonlijk record mogelijk. Harry Lubse is de PSV’er die het snelste tien doelpunten wist te behalen in Europese wedstrijden. Hij had daar dertien duels voor nodig. Zahavi staat op negen doelpunten in tien wedstrijden en zit daarmee het record van Lubse op de hielen. Als het de Israëliër lukt is hij de twaalfde PSV-speler met dubbele cijfers in Europa.

Gedeelde spelers
Een handjevol spelers heeft zowel het shirt van PSV als dat van Benfica gedragen. De meest recente daarvan is Kosta Mitroglou, die in het seizoen 2019-2020 door PSV werd gehuurd. De Griek speelde enkele jaren eerder in Lissabon. Ook Abel Xavier en Alcides hebben voor beide ploegen gespeeld.

1988
Wie denkt aan het affiche Benfica - PSV, denkt aan de finale van de Europacup I in 1988. In dat bekende duel werd, na verlenging en strafschoppen, PSV gekroond tot winnaar van het toernooi.

Balans
In totaal hebben PSV en Benfica zes keer tegen elkaar gespeeld. De uitslagen van deze wedstrijden zijn in totale balans. Twee keer won PSV, twee keer won Benfica en twee keer werden de punten gedeeld.

PAOK FC
Dit seizoen heeft Benfica de play-offs van de kwalificatieronde bereikt. Daarmee is de ploeg een ronde verder in de Champions League dan vorig seizoen werd behaald. Toen verloren de Portugezen in de derde kwalificatieronde van PAOK FC met 2-1. PSV oefende in de seizoensvoorbereiding tegen de Grieken en won met 1-0.

Ongeslagen
PSV heeft er zes wedstrijden opzitten sinds de start van de voetbaljaargang. Elk duel werd gewonnen. Benfica zit op vier wedstrijden, met een Europees tweeluik tegen Spartak Moskou en twee competitiewedstrijden. Ook de Portugezen wonnen elke ontmoeting tot nu toe en elke keer maakten ze twee doelpunten.