‘We zijn door, daar is alles mee gezegd’

Artikel
‘We zijn door, daar is alles mee gezegd’

Ibrahim Afellay speelde tegen GVVV een half uur langer dan hij had gehoopt toen hij rond de 60e minuut in het veld kwam. Zijn ploeg had een verlenging nodig om te kunnen afrekenen met GVVV. ‘We zijn door en daar is alles mee gezegd’, zei de aanvoerder na afloop bij FOX Sports.

Schaamte
Afellay antwoordde bevestigend op de vraag of hij zich schaamde dat PSV dertig extra minuten nodig had tegen de amateurs uit Veenendaal. “Dit is een wanprestatie. Het enige positieve is dat we door zijn”, zei hij.

Roerig
Uiteraard had de ploeg na het ontslag van Mark van Bommel een aantal roerige dagen. En ook de serie van twee wedstrijden met daarin twee zeges heeft het vertrouwen van PSV geen goed gedaan. Maar waarom de ploeg de afgelopen weken zo worstelt, dat zei Afellay ook niet te weten. “Het is moeilijk om er de vinger op te leggen”, sprak de middenvelder. “Iedereen doet er alles aan, maar het lukt niet. Ik maak het dagelijks mee, iedereen werkt kei en keihard maar het is gewoon niet goed genoeg. Alles zit tegen. We moeten deze wedstrijd snel vergeten. Zaterdag moet het beter en daarna moeten we alles op de rit zien te krijgen voor de tweede seizoenshelft.”