‘We zijn allemaal gegroeid’

Artikel
‘We zijn allemaal gegroeid’

Mark van Bommel hoopt dat PSV dinsdag met een zege afscheid neemt van de UEFA Champions League. Maar ook als dat niet lukt is de hoofdcoach trots op de prestaties van zijn ploeg op het hoogste Europese podium, ‘We zijn allemaal enorm gegroeid.’

Van Borisov tot Milaan   
Dat vertelde Van Bommel in zijn vooruitblik op het laatste Europese duel van PSV van het jaar. Een voorschot nemend op de uitschakeling, blikte de hoofdcoach alvast terug op de campagne van zijn team. Van de voorronde in Wit-Rusland tot het naderende afscheid in Milaan. “We hebben echt hele grote stappen gezet”, vindt Van Bommel. “Als je ziet hoe we daar (tegen BATE, red.) begonnen… Ontzettend nerveus en onwennig en hoe we twee weken geleden tegen Barcelona speelden dan is de ontwikkeling van mijn team enorm geweest. Misschien nog wel groter en sneller dan ik verwacht had. Iedereen weet wat hij in het veld moet doen. Ook als er iemand uitvalt. En ook als staf zijn we gegroeid. Dat is een compliment naar de jongens toe.”

Supermooi duel   
Met een zege op Inter zou PSV die ontwikkeling volledig bevestigen. De Italianen strijden op hun beurt nog vol voor een plaats in de knock-outfase van de Champions League. “Dat maakt het helemaal supermooi om een wedstrijd als deze te spelen”, vindt Van Bommel. “Je speelt in een uitverkocht stadion en in omstandigheden waar je als speler van droomt en van leert. Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd. Zij moeten een goed resultaat halen anders spelen ze na de winter in de Europa League. Maar wij willen winnen. Het is een uitdaging om de ervaring van morgen weer mee te nemen naar de competitie.”