'We moeten strijden met alles dat we hebben'

'We moeten strijden met alles dat we hebben'
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Schmidt verwacht spektakel
Hoofdcoach Roger Schmidt zei woensdag tijdens de persconferentie in het Lerkendal Stadion, dat hij verwacht een fysieke ploeg te treffen in Rosenborg BK. “Ze zullen goed georganiseerd staan en veel duels willen spelen”, aldus Schmidt. De Hoofdcoach vult aan met dat zijn ploeg moet strijden met alles wat de spelers in zich hebben, omdat ze een mooi internationaal seizoen willen beleven. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen binnen de selectie weet hoe belangrijk dit duel tegen Rosenborg BK is.”

Content met Zahavi
Eran Zahavi kan tegen de Noorse opponent zijn debuut voor PSV gaan maken. De Israëliër is inmiddels al twee weken bij de groep en het moment is dan eindelijk daar. Pablo Rosario gaf al aan blij te zijn om zijn teamgenoot in actie te gaan zien, Roger Schmidt ziet ook een gretige speler: “Voor hem was het de afgelopen weken lastig, omdat hij ontzettend gemotiveerd is om zichzelf te laten zien.”

'Inkomsten uit Europa lager dan voorgaande jaren'
Wanneer PSV donderdagavond weet te winnen van Rosenborg BK, zal de financiële tegemoetkoming van de UEFA minder groot zijn dan andere jaren. Dit houdt waarschijnlijk verband met het niet aanwezig zijn van publiek, wat betekent dat de potentiële verdiensten al behoorlijk omlaag gaan, meldt het Eindhovens Dagblad. “Daarnaast zorgen afspraken met andere Nederlandse clubs (veranderagenda en coronabijdrage) voor lagere netto-inkomsten”, schrijft het ED.

De Jong: Er kan nog veel gebeuren
Technisch Manager John de Jong zegt in een interview met PSV TV, dat hij niet uitsluit dat er nog versterkingen komen. “We houden onze oren en ogen open”, aldus De Jong. De blessure van Maxi Romero is voor De Jong een aspect om rekening mee te houden. “Dat verandert ook mijn situatie door te kijken wat er wel en niet mogelijk is voor bepaalde posities”, aldus De Jong.

Flinke tegenvaller Zoet
De net vertrokken goalie Jeroen Zoet moet zijn eerste tegenslag bij zijn nieuwe ploeg verwerken. De doelman van Spezia viel woensdag met een blessure uit tijdens de tweede speelronde in de Serie A. Zoet werd per brancard van het veld gehaald. De oud-PSV’er was bezig aan een sterk duel. Zijn ploeg won uiteindelijk met 0-2 van Udinese.