‘We moeten ons kapot schamen’

Artikel
‘We moeten ons kapot schamen’

Met een van stomheid geslagen gezicht deed Luuk de Jong zijn verhaal na de 5-0 nederlaag tegen Willem II. De Tilburgers bezorgden PSV de grootste nederlaag in de Eredivisie sinds 1964. “Dit doet heel veel pijn”, aldus De Jong bij FOX Sports.

‘Vanaf het begin overlopen’
“Hoe dit kan?”, herhaalde De Jong de vraag van Toine van Peperstraten. “We werden vanaf het begin een beetje overlopen door Willem II, hadden geen grip op hen maar 5-0 mag natuurlijk nooit gebeuren.” Volgens de reserve-aanvoerder lag het deels aan het verschil in instelling tussen Willem II en PSV. “We moeten het onszelf aanrekenen dat Willem II wel alles geeft en wij niet. Het was gewoon niet goed. Dit doet heel veel pijn. We moeten dit echt even voelen.”

‘Moeten ons kapot schamen’    
Hoofdcoach Phillip Cocu ging nog wat verder. Bij de NOS vertelde hij ‘extreem teleurgesteld’ te zijn in zijn ploeg. “Wij moeten ons kapot schamen”, aldus Cocu. “Wat we vandaag lieten zien was niet de ondergrens, maar ver daar onder. Het sloeg helemaal nergens op. Het was niet om aan te gluren. Zo zie je maar, we mogen nog lang niet over een eventueel kampioenschap praten.”