‘We lieten het simpel lijken’

‘We lieten het simpel lijken’
2 min
PSV1

Ondanks behoorlijk wat vraagtekens voorafgaand aan de wedstrijd, hield PSV een goed gevoel over aan het bezoek van ADO Den Haag aan het Philips Stadion. De bezoekers werden met een 4-0 nederlaag naar Den Haag gestuurd. ‘We lieten het simpel lijken’, zei Eran Zahavi.

Genoten  
De Israëliër maakte zijn eerste Eredivisie-treffer namens PSV. Na aan kwartier schoot hij zijn ploeg op voorsprong vanaf de stip. Nadat Donyell Malen in de rust gewisseld werd, droeg hij de aanvoerdersband en zag Zahavi PSV uitlopen naar een 4-0 zege. “Ik heb genoten van de wedstrijd en van het feit dat ik weer mocht spelen”, zei hij bij FOX Sports na afloop. “Het was verre van makkelijk voor ons deze week. Bijna dagelijks kwamen er nieuwe Coronabesmettingen bij. Daarnaast hebben we donderdag alles moeten geven. Als je dan zo speelt als vandaag, mag je trots zijn.”

Makkelijk  
Hoewel ADO Den Haag weinig kon afdwingen, wilde Zahavi vooral de prestatie van PSV uitlichten. “Makkelijke wedstrijden bestaan in het voetbal niet. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door slim te voetballen”, zei hij en kreeg bijval van Mario Götze. “We hebben voetbal in ons team. En veel potentieel. Het kan echt nog een stuk beter, daar ben ik van overtuigd”, zei de Duitser. “De jongens en de technische staf werken keihard. Ik voetbal met ontzettend veel plezier.”