‘We hebben te veel fouten gemaakt’

‘We hebben te veel fouten gemaakt’
2 min
PSV1

De nederlaag tegen Real Sociedad is frustrerend. Bij Roger Schmidt en Cody Gakpo is de teleurstelling zichtbaar. De Hoofdcoach en de aanvoerder reageren op de wedstrijd.

Schmidt
De wedstrijd lag lang open, maar in de tweede helft raakte PSV de controle kwijt. “Het was niet onze dag”, vertelt Schmidt. “We controleerden het spel in de eerste helft en creëerden kansen. Na de rust leek alles mogelijk, ondanks de achterstand. Maar na de tweede goal en de rode kaart was het klaar.”

Fouten
Volgens de Hoofdcoach is het belangrijk dat het team nu sterk blijft, ondanks de uitslag: “Onze benadering was om het balbezit te houden, in controle te blijven en in onszelf te geloven. Maar na de ongelukkige tegengoals was het niet meer mogelijk om het spel om te draaien. We moeten zelfvertrouwen houden, maar dit doet wel pijn. We hebben te veel fouten gemaakt vandaag. 

Conference League

PSV blijft actief in het Europese voetbal. De ploeg gaat verder in de UEFA Conference League. Gakpo ziet mogelijkheden in deze competitie, maar hij was liever verder gegaan in de Europa League: “We moeten dit analyseren en kijken hoe we dit in de toekomst gaan voorkomen. Maar nu kunnen we niet anders dan onze focus op de Conference League zetten. Uiteindelijk moeten we gewoon de knop omzetten en ons best blijven doen, welke competitie het ook is. Toch is de teleurstelling enorm.