Wat je moet weten over tegenstander Ajax

Wat je moet weten over tegenstander Ajax
2 min

Ajax presteert dit eredivisieseizoen vrij wisselvallig. Overtuigende overwinningen worden afgewisseld met onverwacht puntverlies. Door het gelijke spel tegen FC Twente van vorig weekend is de achterstand op PSV na veertien wedstrijden al opgelopen tot tien punten. De Amsterdammers willen hun titelkansen levend houden door die ruime marge te verkleinen in een rechtstreeks duel met PSV.

Beste statistieken
Nog meer dan bij andere clubs wordt bij Ajax dominant voetbal verwacht. Bij vlagen slaagt het elftal van hoofdcoach Marcel Keizer daar ook in, maar de constantheid ontbreekt. Desondanks kan Ajax bij een aantal aspecten de beste statistieken van de Eredivisie overleggen. De Amsterdammers scoren de meeste goals, schieten het vaakst, krijgen de meeste corners en hebben het hoogste percentage balbezit. De koppositie in de competitie levert het echter niet op.

Defensieve problemen
Keizer heeft in de aanloop naar de topper in de Amsterdam ArenA te kampen met flinke personele problemen in zijn defensie. Daley Sinkgraven en Nick Viergever waren al uitgeschakeld door langdurige blessures en deze week trainden ook Maximilian Wöber en Mitchell Dijks apart van de groep. Het is nog onzeker of het duo zondag in actie kan komen.

Neres in vorm
Dit seizoen is David Neres een van de uitblinkers bij Ajax. Waar de op een na duurste aankoop uit de clubgeschiedenis vorig jaar nog opviel door zijn wisselvalligheid heeft hij zich met zijn goede prestaties inmiddels in de basis geknokt. De twintigjarige Braziliaan maakte in twaalf optredens zes goals en gaf evenveel assists en is na Hirving Lozano de meest waardevolle speler van de Eredivisie.