Warmlopen: Media over PSV - FC Basel

Artikel
Warmlopen: Media over PSV - FC Basel

PSV ontmoet vanavond om 20.00 uur FC Basel. Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen in het Philips Stadion en hoe denkt de aanstaande tegenstander over PSV? De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert berichten die je niet wilt missen.

Basel-spits Van Wolfswinkel: ‘PSV heeft veel ingeleverd’
Ricky van Wolfswinkel maakt zijn doelpunten sinds afgelopen seizoen voor FC Basel. De Nederlander schat de kansen van zijn ploeg behoorlijk in tegen PSV. “Ik denk dat het fiftyfifty is”, zei hij tegen het Algemeen Dagblad. Dat komt volgens Van Wolfswinkel omdat PSV met het vertrek van aanvoerder Luuk de Jong veel heeft ingeleverd. “Hij was toch de kapstok van het elftal. Ons voordeel is dat we al een competitieduel hebben gespeeld. We zitten wat meer in het ritme en de overtuigende zege van afgelopen vrijdag heeft ons vertrouwen gegeven”, aldus Van Wolfswinkel.

VI PRO analyseert
Daarmee doelde de spits van FC Basel op de 4-1 overwinning op FC Sion. Het was een welkome zege voor het team dat volgens een tactische analyse van VI PRO nog zoekende is. ‘De ploeg van Marcel Koller heeft de grootste moeite om onder de druk uit te spelen, omdat het opbouwspel nogal voorspelbaar is’, vindt VI. In dit artikel lees je meer over de tactische mogelijkheden van FC Basel. 

Zwart en Boeringa: ‘PSV moet Basel kunnen verslaan’
Ook via audio blikt Voetbal International vooruit en dat doet het met analist Pieter Zwart en PSV-watcher Reon Boeringa. Volgens hen moet PSV Basel kunnen verslaan. Ondanks de redelijk sterke voorbereiding in resultaat, maakt Basel volgens Zwart voetballend zeker geen grote indruk. Boeringa volgde PSV intensief in de voorbereiding en zag dat de ontwikkeling van het elftal met vallen en opstaan verloopt. “Maar er liggen heel veel ingrediënten voor een ontzettend leuke tuttifrutti”, vindt Boeringa.

Van Bommel blijft onverstoorbaar
Hoe PSV dat tactisch dan weer gaat bestrijden, weet Mark van Bommel. De hoofdcoach blikte in een vraaggesprek met Joep Schreuder van de NOS terug en vooruit op zijn ontwikkeling als trainer. De belangrijkste voorwaarde is volgens Van Bommel dat hij en zijn ploeg onverstoorbaar blijven. Een begrip dat hij vorig jaar ook constant aanhaalde. “Maar dat betekent niet dat ik niet open sta voor veranderingen. Dat moet je constant doen, maar wel binnen je eigen visie. Als je een slecht resultaat haalt, moet je niet direct je eigen ideeën overboord gooien. Je moet juist kijken waar je het beter kunt doen en er altijd voor zorgen dat je alles uit jezelf haalt. Ook dat bedoel ik met onverstoorbaar zijn”, aldus Van Bommel. Kijk hier het volledige item met de PSV-coach.

Simultaanschaken 
‘Terwijl het voor PSV direct alle hens aan dek is tegen FC Basel, speelt technisch manager John de Jong nog een heus potje simultaanschaken op de transfermarkt’, schrijft het Eindhovens Dagblad in één van de vele voorbeschouwingen op hun website. Volgens het ED is PSV niet alleen bezig met de Zwitsers, maar ook met het versterken van de selectie. De club zou de Duitse verdediger Timo Baumgartl op het oog hebben met wie het volgens de krant ook al een persoonlijk akkoord heeft bereikt.

‘PSV kan beschikken over Lozano’ 
De NOS was maandagmiddag ook bij de persconferentie van PSV en vroeg daar naar de status van Hirving Lozano. De Mexicaan wordt begeerd door verschillende clubs en is pas net weer fit na een blessure. Volgens Van Bommel kan Lozano in actie komen tegen FC Basel. “Wij missen Lars Unnerstall, Ryan Thomas en Yanick van Osch wegens blessures.”