VVV-Venlo - PSV in feitjes en cijfers

Artikel
VVV-Venlo - PSV in feitjes en cijfers

PSV reist zondag af naar Venlo voor een ontmoeting met VVV. Het wordt de 44ste keer dat beide clubs elkaar tegenkomen in de Eredivisie. Hieronder lees je alle statistieken over deze wedstrijd.

Balbezit
Van alle clubs uit de Eredivisie heeft VVV-Venlo gemiddeld het minste balbezit. In 25 duels had VVV maar 41% de bal. PSV behoort tot de clubs met het meeste balbezit. De ploeg van Mark van Bommel heeft 60% van de bal in bezit.

Overtredingen
Hirving Lozano is na Mark Diemers van Fortuna Sittard de speler waarop de meeste overtredingen gemaakt werden. 58 keer werd Lozano met een overtreding afgestopt door een tegenstander. 21 keer kreeg een tegenstander daar ook een gele kaart voor, een seizoensrecord.

Denzel Dumfries is de speler die de meeste overtredingen maakte van alle spelers in de Eredivisie. De verdediger deed dit 52 keer. Toch is PSV één van de clubs die de minste overtredingen beging. 252 keer werd PSV teruggefloten. Alleen Ajax en Excelsior gingen minder vaak de fout in.

Gebruikte spelers
VVV-Venlo gebruikte tot nu toe niet zoveel verschillende spelers. Totaal stonden er 23 verschillende spelers in het eerste team. Alleen AZ zette minder spelers in namelijk 22. PSV deed dit seizoen een beroep op 25 spelers.

Het houtwerk
De club uit Venlo raakte dit seizoen het minst het houtwerk. Pas vier keer gebeurde dat. Het overkwam al vaker dit seizoen namelijk 13 keer. In de wedstrijd van vorige week tegen NAC Breda raakte Bergwijn en Angeliño nog de lat.

Penalty’s
Dit seizoen kreeg PSV pas één strafschop tegen. Dat was in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. VVV-Venlo kreeg er dit seizoen al veel meer tegen. Acht keer mocht een tegenstander aanleggen vanaf de elfmeter. De tegenstanders wisten alle penalty’s tegen VVV te benutten.

250e eredivisieduel
Als Nick Viergever zondag speelt tegen VVV, wordt het zijn 250e wedstrijd in de Eredivisie. Hij speelde er 110 voor AZ, 84 voor Ajax, 30 voor Sparta en tot nu toe 25 voor PSV.