Vooruitblikken: 'Mootje was verliefd op de bal'

Artikel
Vooruitblikken: 'Mootje was verliefd op de bal'

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert de belangrijkste berichten die je niet wilt missen. Deze keer over de return van PSV tegen Apollon Limassol.

Donny de Groot: ‘Hij was verliefd op de bal’
Mohamed Ihattaren opende een week geleden de score namens PSV tegen Apollon. Oud PSV-jeugdtrainer Donny de Groot is één van de volgers die bijzonder gecharmeerd is van het talent van PSV. “Mootje was er altijd. Als hij zelf had getraind, kwam hij ook nog even bij ons trainen. Hij was verliefd op de bal, een natuurtalent ook. En toen al een mooi ventje om mee te werken”, vertelt De Groot in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De oud-voetballer heeft hoge verwachtingen van ons talent: “In mijn eigen loopbaan heb ik heel veel jonge jongens gezien die geweldig konden voetballen, maar die laatste stap, is erg moeilijk. Dat Mootje er nú al bij het eerste staat, heeft me wel een beetje verbaasd. Een knappe prestatie.”

Malen in Oranje
Donyell Malen zit bij de voorselectie van het Nederlands Elftal. Vrijdag wordt bekend gemaakt of hij ook de definitieve selectie zal halen. Volgens clubwatcher Rik Elfrink zou een plaats bij Oranje goed zijn voor de aanvaller: “Hij heeft iets aparts, hij lijkt verder dan de andere talenten bij PSV. Vorig jaar heeft hij al het nodige laten zien”, zegt Elfrink in een analyse in het Eindhovens Dagblad. “Het is een jongen die voor de toekomst van het Nederlands voetbal belangrijk kan zijn, dus waarom zou je hem niet nu al oproepen?”

2.500 Cypriotische fans
Het stadion van Apollon Limassol is volgens de UEFA niet geschikt voor Europees voetbal. Daarom wijkt de ploeg uit naar het GSP-stadion in Nicosia. APOEL Nicosia en Omnia Nicosia spelen hier doorgaans hun wedstrijden. Volgens clubwatcher Rik Elfrink maken maar weinig Cypriotische fans de tocht van Limassol naar Nicosia vanavond. Ongeveer 2.500 Apollon-supporters zullen in het stadion plaatsnemen. Ongeveer 50 PSV-supporters zijn afgereisd naar Cyprus.

Mark van Bommel: ‘Hij doet het goed bij O19’
Mark van Bommel is te spreken over de jeugdige selectie die PSV meeneemt naar Cyprus. Jong PSV-spelers Amar Catic, Justin de Haas en Noni Madueke zijn door de hoofdtrainer meegenomen voor de uitwedstrijd tegen Apollon Limassol. “Vorig jaar hebben we een hoop jonge jongens de kans gegeven, dat is de filosofie van de club. Dat is het voordeel dat ik bij O19 heb gezeten, ik ken die jongens en weet wat ze kunnen”, zegt Van Bommel in gesprek met PSV TV. Voor Madueke gaat het erg snel. De Engelsman maakte maandag zijn debuut bij Jong PSV en is nu met de selectie mee naar Cyprus. “Hij doet het goed bij O19, als er plek is op zijn positie dan neem ik hem mee.”

Viergever jaagt op record
Nick Viergever staat heeft op dit moment maar liefst 72 Europese wedstrijden gespeeld in totaal. Het record van meeste Europese duels namens een Nederlandse club is 84 wedstrijden. Daarmee zit de verdediger op de hielen van recordhouders Willy van der Kuijlen en Danny Blind, blijkt uit een analyse van Voetbal International. Bij het bereiken van de groepsfase komen er in potentie minimaal zes Europese wedstrijden bij voor Viergever, wat hem nog dichter bij het record brengt.

Een grote waarde in de kampioensstrijd
Portugese journalist Ricardo Quaresma van sportkrant A Bola blikte terug op de carrière van onze aanwinst Kostas Mitroglou. Het is niet voor niets dat Mitroglou bij Europese topclubs heeft gespeeld: "Benfica heeft de laatste jaren een uitstekende reputatie opgebouwd als het om spitsen gaat. Ze hebben er echt een neusje voor, dus het zegt al veel dat ze hem destijds gescout en gehaald hebben.” Quaresma denkt dat de spits belangrijk gaat zijn voor PSV: “Hij heeft hier een uitstekende indruk nagelaten. Als hij fit blijft, moet hij ook zeker voor PSV van grote waarde kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap."