Vooruitblik: PSV voor de 50e keer tegenover RKC

Vooruitblik: PSV voor de 50e keer tegenover RKC
2 min
PSV1

Nu PSV afgelopen zondag de eerste plek heeft veroverd, doet de club er alles aan om die prestatie ook vast te houden in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Wie naar de statistieken kijkt, ziet dat PSV vol vertrouwen aan deze wedstrijd kan beginnen. De club verloor slechts 5 van de 49 eerdere ontmoetingen. Het team won 36 keer en speelde 8 keer gelijk.

Eerdere ontmoeting
Vorig seizoen won PSV met 1-4 op bezoek bij RKC in de Eredivisie op 19 december 2020. Cody Gakpo (11'), Mohamed Ihattaren (14'), Denzel Dumfries (penalty 71') en Noni Madueke (90+5') scoorden voor het team.

Eredivisie-doelpunten
PSV maakte 135 Eredivisie-doelpunten tegen de club. Nog geen een andere club heeft meer doelpunten tegen RKC gemaakt dan PSV.

Zestien punten
PSV hield zestien punten over aan zijn laatste zes Eredivisie-duels, het hoogste aantal van alle clubs in deze periode. PSV liet in deze reeks alleen punten liggen bij sc Heerenveen (1-1). Sinds 24 oktober is de club ongeslagen.

Laatste 10 minuten
PSV (11) is dit Eredivisie-seizoen de ploeg met de meeste doelpunten in de laatste 10 minuten van de wedstrijd.

Topscorer
Bruma is met vijf doelpunten dit seizoen, topscorer van PSV in de Eredivisie. Dit hadden er nog veel meer kunnen zijn, want de aanvaller kreeg kansen genoeg. Helaas voor hem gingen die er net niet in. Bruma raakte dit seizoen vier keer de paal of lat in de competitie. Het meest van alle spelers in de Eredivisie.

Goede vorm
Gakpo is in goede vorm. De aanvaller was in zijn laatste vier optredens met twee goals en vier assist direct betrokken bij zes Eredivisie-doelpunten. Daarnaast staat Gakpo op de tweede plek in het rijtje van spelers met de meeste assists. Hij maakte er acht, drie minder dan Ajacied DuĊĦan Tadic.