Vooruitblik Cocu op uitduel NAC Breda

Vooruitblik Cocu op uitduel NAC Breda
2 min

Drie dagen na de overwinning op Willem II wacht PSV een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Phillip Cocu blikt maandagochtend alvast vooruit.

Uitstekend weekend
“Als je zelf blijft winnen, dan kun je kijken wat de concurrent doet en die hebben punten lagen liggen”, keek Cocu terug op de afgelopen weekend. “Wij hebben er alles aan gedaan om die wedstrijd te winnen en dan dwing je dat ook af.” Een paar spelers hebben wat pijntjes overgehouden aan de wedstrijd tegen Willem II, maar het lijkt erop dat iedereen morgen inzetbaar is, ook Wijnaldum. “Er zijn wat spelers met kleine klachten, maar niets dusdanig dat ze niet bij de selectie zouden kunnen zitten voor morgen. Wijnaldum ziet er redelijk goed uit. We trainen nog één keer, dus als dat allemaal goed gaat kan hij gewoon spelen.”

Defensief compact georganiseerd
NAC Breda hield de laatste twee wedstrijden de nul, volgens Cocu zijn ze defensief stabiel en geven ze weinig mogelijkheden weg. “De laatste wedstrijden heeft NAC vooral vanuit een compacte defensieve organisatie gespeeld. Dat verwacht ik eigenlijk morgen weer. Met de linies kort op elkaar, wel druk op de bal zettend op de eigen helft om weinig ruimte weg te geven en van daaruit loeren ze op de mogelijkheden die gaan komen. In Breda treft PSV Menno Koch, die tot het einde van het seizoen aan de club is verhuurd. “Het is mooi dat Menno daar zijn wedstrijden speelt en dat hij het ook goed doet. Dat is de reden waarom hij verhuurd is, om zijn wedstrijden te spelen. En het is alleen maar mooi dat dat goed gaat.”

De wedstrijd begint dinsdagavond om 20.45 uur en wordt in het Rat Verlegh Stadion gespeeld. Scheidsrechter bij het duel is Kevin Blom. PSV zal in Breda gesteund wordt door een vol uitvak.