Vooruitblik Cocu op sc Hereenveen - PSV

Vooruitblik Cocu op sc Hereenveen - PSV
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag traditiegetrouw vooruit naar de wedstrijd van het weekend. Zaterdagavond reist PSV naar Friesland voor een wedstrijd bij sc Heerenveen. Een lastig duel, vindt Cocu. “We kunnen de wedstrijd niet op 80 á 90% inzet in gaan. Wij zijn er alles aan gelegen om te winnen.”

Cocu wil optimaal aan het duel verschijnen
De afgelopen drie jaar verloor PSV op bezoek bij sc Heerenveen. Het is een statistiek waar Cocu niet te zwaar aan wil tillen, maar de hoofdcoach geeft aan dat hij die serie snel wil doorbreken. “Ik ben niet echt van de statistieken, maar het zal zeker geen makkelijke uitwedstrijd zijn voor ons. In het voetbal zijn er altijd een aantal tegenstanders die je minder liggen. Daar is niet echt een vinger op te leggen, maar het blijkt dat Heerenveen voor ons zo’n tegenstander is. We moeten zaterdag optimaal verschijnen om een goed resultaat te halen”, aldus Cocu. In de competitie zijn tot nu toe de traditionele concurrenten Ajax en Feyenoord de enige ploegen die nog geen puntenverlies hebben geleden. Voor Cocu is dat echter geen reden om te wanhopen. “Pas na een wedstrijd of acht krijg je een beeld van hoe de verhoudingen in de competitie zijn. We moeten zorgen dat we dan staan waar we willen staan en dat is natuurlijk zo hoog mogelijk.”

Afwezigheid Locadia
Tijdens het persgesprek kwam ook de afwezigheid van Locadia ter sprake. De spits verscheen vrijdagochtend zonder iets te melden niet op het trainingsveld. “Zoiets kunnen we niet accepteren”, aldus Cocu. “Aan iets als dit zitten consequenties en daarom zit hij zaterdag niet bij de selectie. Na het weekend gaan we met elkaar om de tafel om deze kwestie op te lossen.” Tegenover PSV TV licht de hoofdcoach zijn besluit toe.