Vooruitblik Cocu op PSV - AZ

Vooruitblik Cocu op PSV - AZ
3 min

Phillip Cocu sprak vrijdag op het persgesprek over de aanloop naar PSV - AZ, de wisselvalligheid van zijn team en Maxime Lestienne, die er langzaam maar zeker weer aankomt. “We steunen hem waar mogelijk en hopen hem ergens komende week weer te mogen begroeten.”

PSV niet ongeschonden uit Manchester
Voor Phillip Cocu was het een week van uitersten. Een gelijkspel tegen Willem II werd door zijn team gevolgd door een prachtig resultaat in de UEFA Champions League. Tegelijkertijd heeft PSV na het duel in Engeland op fysiek vlak wat tegenslagen moeten verwerken. Luciano Narsingh viel uit met een blessure en ook Jorrit Hendrix heeft nog wat last. “We zijn niet helemaal ongeschonden uit Manchester gekomen”, vertelde Cocu. “Narsingh is geblesseerd en Hendrix heeft vandaag nog niet kunnen trainen. Morgen kijken we of Jorrit wel fit genoeg is. Op Narsingh rekenen we dit weekend niet.”

Phillip Cocu tijdens het persgesprek van vrijdagmiddag | © PSV Media Phillip Cocu tijdens het persgesprek van vrijdagmiddag | © PSV Media

Cocu: Wisselvalligheid moet eruit
Een ander aspect dat ter sprake kwam, was de wisselvalligheid van PSV. Te vaak nog worden mooie prestaties tegen grote tegenstanders afgewisseld met mindere duels. Volgens Cocu werkt PSV er hard aan dit eruit te krijgen. “We streven ernaar om zondag het PSV van de wedstrijd tegen Manchester United terug te zien. Een ploeg met dezelfde gretigheid en scherpte. Ons spel van afgelopen woensdag moet de basis zijn voor iedere wedstrijd”, vond de trainer. “We laten te vaak verschillende gezichten in een wedstrijd te zien, maar zijn er mee bezig het eruit te halen. Bijvoorbeeld door te proberen wedstrijden eerder te beslissen. Een tweede goal maakt vaak een groot verschil.” Tegenstander van zondag AZ speelde net als PSV afgelopen week Europees. In Alkmaar verloor de ploeg donderdag met 1-2 van Partizan Belgrado. Desondandanks moet PSV waakzaam zijn voor de Alkmaarders. “AZ heeft een degelijke ploeg met veel voetballend vermogen op het middenveld. Maar er liggen natuurlijk altijd kansen. We moeten ervoor zorgen dat we de mindere punten van hen benutten en de betere kwaliteiten eruit halen.”

Situatie Lestienne
Tot slot sprak Cocu de verwachting uit dat Maxime Lestienne snel weer op De Herdgang te zien is. De Belg gaat zoals bekend door een zware periode in zijn leven. “We proberen Lestienne op te vangen en te steunen waar mogelijk. Hij moet nog een aantal belangrijke zaken afhandelen, maar hij kijkt er tegelijkertijd alweer naar uit om zich weer bij ons aan te sluiten. We hopen hem komende week weer op De Herdgang te zien.”