Vooruitblik Cocu op FC Groningen

Artikel
Vooruitblik Cocu op FC Groningen

Hoofdcoach Phillip Cocu is blij dat Karim Rekik en Adam Maher weer terug zijn bij de wedstrijdselectie. De spelers zijn volledig hersteld van blessures en zijn zondagmiddag tegen FC Groningen (14.30 uur) weer inzetbaar, zo gaf Cocu aan op de persconferentie.

Rekik en Maher fit, Arias niet

“Het is fijn om te zien dat de spelers weer zijn aangesloten”, aldus Cocu. “Rekik en Maher hebben volledig meegetraind en zijn weer onderdeel van de wedstrijdselectie. Ze zijn fit. Het is belangrijk dat zij de training goed hebben afgesloten. Santiago Arias is er zondag echter nog niet bij. Zijn herstel duurt wat langer dan verwacht.” Met Stijn Schaars gaat het ook de goede kant op, bevestigde Cocu. “Hij heeft laatst weer negentig minuten gespeeld en kwam zonder klachten uit die wedstrijd. Fysiek ging het goed. Het is nu een kwestie van ritme opdoen.”

Individuele kwaliteit bij FC Groningen
Rekik en Maher kunnen na hun blessures tegen FC Groningen dus hun rentree maken. Cocu is op zijn hoede voor de individuele kwaliteiten van een aantal spelers van de komende tegenstander. “Ze hebben behoorlijk wat kwaliteit in huis, we moeten attent zijn op spelers die uitstekende individuele kwaliteiten hebben. Maar bij ons zijn de resultaten goed en dat zie je terug bij de spelers, die plezier uitstralen op de training. We moeten echter wel weer de volle honderd procent geven als we willen winnen. Als we op dezelfde manier spelen als tegen Ajax, met flair en een hoog tempo, dan is de kans denk ik groot dat we drie punten gaan pakken”, besloot Cocu.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video