Vooruitblik Cocu op bekerduel met Heracles

Artikel
Vooruitblik Cocu op bekerduel met Heracles

PSV speelt woensdagavond om 20.45 uur in Almelo het bekerduel met Heracles. Inzet is een plaats in de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi. Daags voor het duel blikte Phillip Cocu vooruit op de wedstrijd. “We hebben iets goed te maken na het puntenverlies tegen Roda JC. Dat biedt een extra motivatie om het slechte gevoel weg te poetsen.”

Cocu: ‘Weten wat we kunnen verwachten’
Voor PSV is het de tweede keer dat het dit seizoen de reis naar Almelo maakt. In het begin van het seizoen speelde de ploeg van Cocu ook al tegen Heracles, maar verloor het met 1-2. Kans voor revanche dus, meent de trainer. “Die nederlaag moet een motivatie zijn, we moeten de ambitie hebben deze weg te poetsen”, aldus Cocu die wel op zijn hoede is voor de verrassende nummer vier van de Eredivisie. “We weten dat we een tegenstander treffen waar we het nodige van kunnen verwachten. Heracles-uit is traditioneel voor ons een lastige wedstrijd. We zullen op een hoog niveau moeten spelen om door te bekeren.”

Wijzigingen
Gebruikelijk in het bekertoernooi is dat Remko Pasveer bij PSV op doel staat. Ook tegen Heracles wijkt Cocu niet af van die keuze en dat betekent dat Pasveer tegen zijn voormalige club zal spelen. De doelman stond in totaal zes seizoenen onder contract bij Heracles. Ook andere wijzigingen sluit Cocu niet uit. “We hebben afgesproken dat Pasveer alle bekerwedstrijden keept, morgen dus ook. Verder zou het kunnen dat er in vergelijking met het competitieduel van afgelopen weekend wat wijzigingen plaatsvinden.” Op welke positie die wisselingen zullen zijn, gaf Cocu niet aan. Wel vertelde hij dat Luciano Narsingh en Maxime Lestienne mogelijk weer aanhaken bij zijn wedstrijdselectie. “Luciano heeft weer meegetraind. Als de reactie goed is, zou hij bij de selectie kunnen zitten. Voor Maxime is het, gezien het groot aantal weken zonder training, wat twijfelachtiger. Het zal er om hangen of hij er bij is.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video

SAMENVATTING | Vitesse - PSV

Video