Voorbeschouwing Jong PSV- Jong Ajax

Artikel
Voorbeschouwing Jong PSV- Jong Ajax

Jong PSV speelt dinsdagmiddag om 17.30 uur de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. De wedstrijd op De Herdgang gaat tussen de nummers vijftien en tien van de Jupiler League.

Ander tijdstip dan gepland
Het duel tussen Jong PSV en Jong Ajax stond eerst gepland om 20.00 uur, maar dan wordt ook de KNVB bekerwedstrijd FC Twente - PEC Zwolle gespeeld. FOX Sports wil beide wedstrijden graag uitzenden, waardoor de KNVB het tijdstip van Jong PSV - Jong Ajax heeft veranderd. De andere ploegen uit de Jupiler League speelden maandagavond al hun wedstrijd. Zo won kampioen N.E.C. met 1-2 bij FC Oss en won nummer twee FC Eindhoven met 1-0 van Telstar.

Eerste zege sinds februari
Afgelopen vrijdag kon Jong PSV eindelijk weer een overwinning vieren. Op bezoek bij VVV-Venlo werd met 0-2 gewonnen. Het was voor de ploeg van hoofdcoach Darije Kalezic de eerste zege sinds 15 februari, toen Sparta Rotterdam met 0-2 werd verslagen. Zeven minuten voor rust maakte Erik Quekel er al 0-1 van in Venlo, vijf minuten later scoorde Aleksandar Boljevic de 0-2. Het was de tweede uitzege van Jong PSV na de winterstop. Thuis op De Herdgang werden echter nog niet de drie punten gepakt.

Jong Ajax in de middenmoot
Hoofdcoach Andries Ulderink van Jong Ajax staat met zijn ploeg net in het linker rijtje van de Jupiler League. Uit de laatste zeven wedstrijden pakten de Amsterdammers evenzoveel punten. De laatste zege dateert van 16 maart, toen Fortuna Sittard met 3-0 werd verslagen. Vrijdag verloor Jong Ajax met 1-2 van FC Eindhoven. Viktor Fischer maakte nog wel de gelijkmaker, maar Tom Boere besliste in de slotfase het duel door de winnende treffer te scoren.

Gelijkspel op De Toekomst
Eind oktober ging Jong PSV op bezoek bij Jong Ajax. Al snel kwam het team van Kalezic op achterstand door een doelpunt van Richairo Zivkovic. De hele wedstrijd keek Jong PSV tegen een 1-0 achterstand aan, tot aan de 84e minuut. Steven Bergwijn liet de 1-1 noteren en bezorgde Jong PSV daarmee alsnog een punt. Daardoor bleef de ploeg voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. Uiteindelijk werd die reeks doorgezet naar vijf, daarna verloor Jong PSV met 1-0 bij FC Volendam.

Steun Jong PSV en koop een kaartje!
Wil jij deze minitopper graag bijwonen maar heb je nog geen kaartje? Er zijn nog kaarten beschikbaar via de voorverkoop in de PSV FANstore. Daarnaast vindt er vanaf 16.00 uur kassaverkoop plaats op De Herdgang. Voor deze wedstrijd geldt een vrije verkoop, je hebt geen PSV Club Card nodig. De prijs van een kaartje bedraagt € 5,00. Steun Jong PSV op weg naar een overwinning!

Bekijk ook