Voorbeschouwing Cocu op duel met Ajax

Voorbeschouwing Cocu op duel met Ajax
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu keek op de luchthaven in Sint-Petersburg voor PSV TV kort terug op de wedstrijd tegen FC Zenit en vooruit naar het duel met Ajax.

Verschil was te groot
“Het is nog maar kort na de wedstrijd, maar soms moet je accepteren dat een tegenstander beter is”, zei Cocu over de uitschakeling in de Europa League. “Ik vind dat wij beter waren in Eindhoven, maar in de uitwedstrijd hadden wij geen topdag. Het verschil was te groot. Zondag is uiteraard een ander verhaal”, maakt hij direct een bruggetje naar de topper tegen Ajax. “Die wedstrijd heeft niets met het duel met FC Zenit te maken. Het zijn verschillende competities en we leven er erg naar toe. Zondag moeten we laten zien dat we er klaar voor zijn om een goed resultaat te halen. Als we die wedstrijd winnen zijn we weer een stap dichterbij.”

Karim Rekik en Santiago Arias
Cocu verwacht zondag een ‘typische’ topper. “Ajax gaat voor de laatste kans, ik verwacht een open wedstrijd. Iedereen is goed uit de wedstrijd gekomen en terug in Eindhoven kijken we of Karim Rekik en Santiago Arias aan kunnen sluiten. Beiden zijn opties, zaterdag is de belangrijkste dag daarin.” PSV bereidt zich volgens Cocu net zo voor op deze wedstrijd als op elke andere wedstrijd. “De voorbereiding is als altijd, een normale voorbereiding. We hebben het al een aantal keren laten zien en dat moeten we nu weer doen.”

Op PSV TV later het hele gesprek met hoofdcoach Phillip Cocu