Voorbereiding PSV vs Feyenoord

Artikel
Voorbereiding PSV vs Feyenoord

Met overwinningen op Galatasaray (3-1), Olympiakos (4-0) en Valencia (2-1) kijkt PSV met vertrouwen uit naar de seizoenopener om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord kende een wisselvallig einde van de voorbereiding, maart sloot deze net als PSV winnend af.

Team krijgt vorm    
Met de nieuwe hoofdcoach Mark van Bommel boekte PSV in de voorbereiding drie zeges in vijf oefenduels. Na een 5-3 nederlaag tegen Anderlecht en een 1-1 gelijkspel tegen het Zwitserse Xamax Neuchatel (twee wedstrijden met een hoop wisselingen in het team) leek het elftal van Van Bommel tegen Galatasaray vorm te krijgen. Tegen de Turken won PSV overtuigend met 3-1, waarna ook Olympiakos en Valencia (waar Van Bommel met een zo goed als zelfde elftal tegen aantrad) werden verslagen.

Denzel Dumfries 
Een belangrijke rol was in de voorbereiding weggelegd voor Denzel Dumfries die zich met zijn power en aanvallende intenties veel liet gelden bij PSV. Tegen Galatasaray gaf de van Heerenveen overgekomen vleugelverdediger twee assists en na een vroegtijdige aftocht tegen Olympiakos wegens lichte klachten liet Dumfries zich tegen Valencia opnieuw van een ijzersterke kant zien. Naast hem speelden ook Gastón Pereiro (als meest aanvallende middenvelder) en Luuk de Jong (drie treffers in de laatste twee wedstrijden) een sleutelrol in het team van Van Bommel.

Wisselvalligheid Feyenoord  
Feyenoord kende een voorbereiding in uitersten. Er werd overtuigend gewonnen van FC Basel (5-0), pijnlijk verloren van BSC Youn Boys (0-3), gelijkgespeeld tegen het Fenerbahçe van Phillip Cocu (3-3 na een 3-0 achterstand) en de Rotterdammers besloten de voorbereiding met een 2-1 zege op Levante afgelopen week. In die wedstrijd verdedigde Brad Jones nog het doel van Feyenoord, maar hij verkaste afgelopen week en lijkt in Justin Bijlow zijn opvolger te hebben.

Uitslagen oefenwedstrijden Feyenoord  
SDC Putten - Feyenoord: 1-8
Zeeuwse elftal - Feyenoord: 0-2
BSC Young Boys - Feyenoord: 3-0
FC Basel - Feyenoord: 5-0
Fenerbahçe - Feyenoord: 3-3
Feyenoord - Levante UD: 2-1