Voor PSV wacht ‘alles-of-niets’-duel in Noorwegen

Voor PSV wacht ‘alles-of-niets’-duel in Noorwegen
2 min

Wil PSV het hoofdtoernooi van de Europa League bereiken, dan moet het donderdag afrekenen met Rosenborg BK. Vorig seizoen stonden beide ploegen al twee keer tegenover elkaar, destijds in de groepsfase van de Europa League. Gracenote zocht alles uit over het onderlinge treffen.

Eerdere ontmoetingen
Vier keer eerder troffen PSV en Rosenborg BK elkaar in Europees verband. Vorig seizoen won PSV in Trondheim met 1-4 en in het Philips Stadion eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. De andere tweestrijd tussen beide ploegen was in het voor PSV zo succesvolle Champions League-seizoen 2004-2005. In de groepsfase won PSV met 1-0 en 1-2 van de Noren. De goals van PSV werden gemaakt door Jefferson Farfán, DaMarcus Beasley en huidig Technisch Directeur John de Jong.

Weinig problemen met Noorse ploegen
In het verleden vocht PSV acht duels uit met een Noorse tegenstander. Slechts één daarvan wist PSV niet te winnen. Dat was in de Europacup II tegen SK Brann, in het seizoen 1996-1997. Die tweestrijd met SK Brann is ook de enige keer in de historie, dat PSV is uitgeschakeld in een Europees toernooi door een Noorse opponent. Rosenborg BK speelde in de geschiedenis van de club tien duels tegen een Nederlandse club. Acht daarvan gingen verloren voor de Noorse club. De twee keer dat Rosenborg BK als winnaar van het veld stapte, was Ajax de tegenstander.

Reeks vervolg geven
Hoofdcoach Roger Schmidt wist zijn eerste Europese wedstrijd met PSV eenvoudig om te zetten in een overwinning. De vier voorgangers van Schmidt wonnen allemaal hun eerste twee Europese duels met de club. Mark van Bommel, Phillip Cocu, Dick Advocaat en Fred Rutten zegevierden allen tijdens hun eerste twee wedstrijden in Europees verband.

tijdlijn