Voor FC Twente is ieder duel een finale

Voor FC Twente is ieder duel een finale
2 min

Voor FC Twente is ieder duel na de winterstop een finale. Die woorden sprak trainer René Hake van de Tukkers afgelopen weekend uit na het duel met Heracles Almelo. De eerste finale werd in ieder geval gewonnen. Het in zwaar weer verkerende FC Twente won met 4-0 van de Heraclieden.

Niet degraderen
Voor FC Twente kon 2016 niet snel genoeg beginnen. 2015 gaat namelijk de boeken in als rampjaar voor de Tukkers, die mede vanwege financiële problemen sportief ver weg zakten. Van de trotse kampioen van 2010 is nog weinig over, getuige de zestiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie. De doelstelling voor de tweede seizoenshelft is dan ook duidelijk in Enschede: niet degraderen.

Hidde ter Avest
Eén van de spelers die hiervoor moet zorgen is talent Hidde ter Avest. De 18-jarige Ter Avest maakte afgelopen speelronde zijn eerste competitiedoelpunt voor FC Twente. De verdediger werd als elfjarige opgenomen in de Voetbalacademie Twente om er vervolgens de hele jeugdopleiding te doorlopen. Vorig seizoen maakte hij zijn eerste officiële minuten in de hoofdmacht van de Tukkers. Zijn goede spel en de ontwikkeling die hij doormaakte, werden in mei 2015 beloond met een driejarig contract met de optie voor een vierde. Waar de teller vorig seizoen bleef steken op tien eredivisieduels, lijkt Ter Avest met veertien wedstrijden, nu al uit te groeien tot een vaste waarde in de ploeg van René Hake.