‘Voor de meeste spelers van NS Mura is dit de grootste wedstrijd in hun carrière’

‘Voor de meeste spelers van NS Mura is dit de grootste wedstrijd in hun carrière’
2 min

PSV begint donderdagavond aan de eerste Europese wedstrijd voor de club in 287 dagen. NS Mura doet bij de meeste Nederlanders geen belletje rinkelen. Aleš Potočnik, sportcommentator in Slovenië, weet alles te vertellen over de Europese opponent van PSV. “De club is de laatste jaren gegroeid en is momenteel een erg populaire ploeg in Oost-Slovenië.”

Ambitieus
Na vijftien financieel lastige jaren is NS Mura vandaag de dag een stabiele club. Na Olimpija Ljubljana en NK Maribor is het de op twee na grootste club van Slovenië. “Ze hebben een er jong team met spelers die nog weinig tot geen Europese ervaring hebben”, vertelt Potočnik. De Sloveens voetbalwatcher geeft aan, dat NS Mura een uitstekende vorm te pakken heeft en erg gevaarlijk is. “Dat heeft AGF Aarhus wel ervaren”, aldus Potočnik.

Defensie
De kracht van NS Mura ligt, zoals Hoofdcoach Roger Schmidt ook al aangaf, in de laatste lijn. In de zes duels die de Sloveense ploeg dit seizoen afwerkte, kreeg het geen enkel doelpunt tegen. “De verdediging van NS Mura is erg solide”, weet Potočnik te vertellen. De huidige koploper van de 1. Slovenska Nogometna Liga speelde tot dusver in 2020-2021 vier competitiewedstrijden. Drie daarvan werden omgezet in winst, één eindigde in een gelijkspel. In Europees verband moesten Nömme Kalju en AGF Aarhus al geloven aan de dadendrang van NS Mura. Doelman Matko Obradović hoefde dit seizoen in alle competities nog nooit te vissen.

Sleutelspelers
“De motor van het team is Nino Kouter”, geeft verder Potočnik aan. Afgelopen interlandperiode maakte hij zijn debuut voor het Sloveense nationale elftal. Daar maakte hij een goede indruk in de wedstrijden tegen Moldavië en Griekenland. “Kouter heeft een goede trap, kan van afstand scoren en is de belangrijkste speler van NS Mura”, aldus Potočnik.

wedstrijden
tijdlijn