Vogel één van de zes nieuwe gezichten PSV Jeugdopleiding

Artikel
Vogel één van de zes nieuwe gezichten PSV Jeugdopleiding

Johann Vogel keert terug bij PSV. De voormalig middenvelder van de club wordt per ingang van komend seizoen jeugdtrainer op De Herdgang. Er wordt momenteel nog bekeken over welk team de Zwitser komend seizoen de leiding heeft.

Eenjarig contract     
Vogel speelde tussen 1999 en 2005 meer dan tweehonderd wedstrijden voor PSV en won in Eindhoven viermaal de landstitel, een KNVB Beker en stond met de club in de halve finale van de UEFA Champions League. De Zwitser, die een contract voor een jaar tekent, deed eerder ervaring op als jeugdtrainer in zijn thuisland.

Lurling 
Ook voormalig voetballer Anthony Lurling voegt zich als coach bij de jeugdopleiding. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, NAC Breda en sc Heerenveen liep de afgelopen maanden al stage op De Herdgang en is per komend seizoen assistent-trainer van PSV O15. Ook Lurling tekent een contact voor één seizoen. Dat geldt ook voor Maikel Verberne, Marc van de Ven, Hidde van Boven en Kevin Phoelich.

Functies
Verberne gaat op De Herdgang aan de slag als fysiek trainer, Van de Ven verruilt de jeugdopleiding van FC Den Bosch – waar hij de onder 17 onder zijn hoede had – voor PSV FUNdament Helmond en Van Boven de jeugd van FC Utrecht voor een functie als trainer van PSV O13. Phoelich krijgt de leiding over een team bij PSV FUNdament Nijmegen.

Bekijk ook