Vitesse won tot dusver vier keer

Vitesse, dat vanavond gastheer is in de wedstrijd tegen PSV, maakt tot nu toe een stabiel seizoen door. Met grofweg een derde van de competitie achter de rug staan de Arnhemmers op de zevende plaats met vijftien punten. De ploeg van Henk Fraser wist te winnen van Willem II, Roda JC, Go Ahead Eagles en FC Groningen en maakte het in de ArenA Ajax nog knap lastig, maar verloor daar met 1-0.

Vaste waarden
Een aantal spelers zijn vaste waarden in het Arnhemse team: keeper Eloy Room miste nog geen minuut in de Eredivisie, net als Guram Kashia en Marvelous Nakamba. Ook Kelvin Leerdam, Chelsea-huurling Lewis Baker en de uit het buitenland teruggekeerde Ricky van Wolfswinkel speelden bijna alles dit seizoen.

Topscorers
Van Wolfswinkel en Baker zijn tevens gedeeld clubtopscorers met ieder vijf goals. Deels komt dat door standaardsituaties: Van Wolfswinkel benutte al twee strafschoppen terwijl Baker de vrije trappen voor zijn rekening neemt. Sinds de start van vorig seizoen scoorde hij al vier keer uit een directe vrije trap. Dat is meer dan elke andere speler.

Hendrix
PSV is dus gewaarschuwd. Zeker ook omdat de overwinning in Arnhem vorig jaar pas in extremis werd behaald. In de laatste minuut scoorde Jorrit Hendrix de bevrijdende 1-0. Hij is er vanwege blessureleed in ieder geval niet bij in Arnhem.