Vitesse - PSV: Acht feiten die je moet weten

Artikel
Vitesse - PSV: Acht feiten die je moet weten

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Drie dagen na de Europese wedstrijd tegen Granada staat de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma.

Ongeslagen in het Gelredome
Sinds 1998 speelt Vitesse haar thuiswedstrijden in het Gelredome. PSV heeft nog nooit een Eredivisie-duel verloren in het huidige stadion van de Arnhemmers (W13-G10-V0).

Gedeeld record
De bovenstaande statistiek is een gedeeld Eredivisie-record voor PSV. Het is de langstlopende reeks uitduels zonder verlies tegen een specifieke club. PSV deelt dit record van 23 ongeslagen uitwedstrijden met Ajax, dat sinds 1990 geen uitduel bij RKC Waalwijk verloor.

Efficiëntie
Voor de elf Eredivisie-treffers die PSV dit seizoen tot dusver maakte, had de ploeg 63 schoten nodig. Omgerekend is dat zeventien procent. Daarmee is PSV de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie.

In de voorbereiding op dit seizoen speelden PSV en Vitesse tegen elkaar in het Philips Stadion (1-1) In de voorbereiding op dit seizoen speelden PSV en Vitesse tegen elkaar in het Philips Stadion (1-1)

Max’ linkerbeen goud waard
Philipp Max is dit seizoen al verantwoordelijk voor één goal en twee assists. De Duitser is met die cijfers de verdediger die bij de meeste goals betrokken is. Vorig seizoen ging die eer bij het stilleggen van de competitie naar Denzel Dumfries, die op dat moment zeven doelpunten en twee assists op zijn naam had staan.

Favoriete tegenstander Malen
Donyell Malen scoorde al vijfmaal tegen Vitesse. Tegen geen enkele tegenstander maakte de spits zoveel doelpunten. Deze treffers vielen allen in hetzelfde duel. Malen werd daarmee de derde PSV’er met vijf treffers namens PSV in één Eredivisie-duel, na Coen Dillen en Bert Theunissen.

Tweede in 2020
PSV pakte in 2020 28 punten uit dertien Eredivisie-wedstrijden. De club staat over dit kalenderjaar op de tweede plaats. Alleen Feyenoord (30) verzamelde meer punten in 2020 tot nu toe.

Götze achtervolgt Lozano
Mario Götze kan de eerste speler van PSV worden, die in zijn eerste twee Eredivisie-duels voor de club tot scoren komt sinds Hirving Lozano in het seizoen 2017-2018. De Mexicaan scoorde zelfs in zijn eerste drie wedstrijden in de competitie.

Weerzien Schmidt en Letsch
De huidige trainer van Vitesse, Thomas Letsch, was een seizoen de assistent van Roger Schmidt bij Red Bull Salzburg. Samen pakten ze in 2013-2014 de landstitel in Oostenrijk. Met een straatlengte van achttien punten op de nummer twee Rapid Wien werden ze kampioen.