Vijfde overwinning op rij voor Jong PSV Vrouwen

Vrouwen

Jong PSV Vrouwen ging op bezoek bij de Beloften van Jong Telstar, één van de nieuwkomers in de landelijke beloftencompetitie. In het sfeervolle BUKO Stadion in Velsen-Zuid bleef Jong PSV Vrouwen ongeslagen met een 0-2 zege maar makkelijk ging het allerminst.

Stroeve start eerste helft
Telstar begon uiterst fel aan de wedstrijd en aanvankelijk had Jong PSV grote moeite om onder de druk uit te voetballen. Meerdere reddingen van keepster Alkemade waren nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Gaandeweg herstelde het team van coach Mark den Brok zich en wisten ze een licht overwicht te creëren, hoewel slordigheid troef bleef. Vlak voor rust scoorde Jong PSV dan toch: Mahieu onderschepte de bal in het strafschopgebied van de tegenpartij, waarna deze bal voor de voeten van Leticia belandde. De Braziliaanse spits haalde van dichtbij uit en schoot via een been van Telstar binnen: 0-1.

Tweede helft gecontroleerd
Jong PSV zette de ingeslagen weg in de tweede helft voort. Bij vlagen legden de speelsters prima combinaties op de mat en uit een daarvan scoorde Leticia haar tweede doelpunt van de middag. Gelanceerd door een prima pass van Van Vliet, passeerde ze de doelvrouw van Telstar met een geplaatst schot. Hoewel Telstar het daarna nog niet opgaf, speelde PSV de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit en nam het zo de drie punten mee terug naar Eindhoven. Jong PSV Vrouwen blijft lijstaanvoerder in de beloftencompetitie.

Opstelling Jong PSV Vrouwen: Alkemade, de With (86’ Van der Drift), van Vliet, Koeleman, Frijns (70’ Lacroix), Verheijen, Mahieu, van Straten, Hulswit (70’ Stoit), Martina (86’ Thomas), Leticia (80’ De Raaff).