Vijf opvallende feitjes over PSV – Tottenham Hotspur

Vijf opvallende feitjes over PSV – Tottenham Hotspur
2 min

We zijn alweer aanbeland bij het derde groepsduel in de UEFA Champions League. In een hopelijk opnieuw kolkend Philips Stadion gaat PSV op zoek naar de eerste punten tegen Tottenham Hotspur. Statistiekenbureau Gracenote zette een aantal interessante feitjes op een rij.

14 spelers
In de eerste twee groepsduels gebruikte Mark van Bommel 14 verschillende spelers. Minder dan elke andere club.

Evenaart Rosario Koevermans?
Pablo Rosario zette PSV tegen Internazionale met een sublieme treffer op voorsprong. Als hij tegen Tottenham ook scoort, is dat voor het tweede Champions Leagueduel op rij. De laatste PSV’er die dat lukte was Danny Koevermans in 2008.

Vijftal bijzondere namen
Wat hebben Heurhelho Gomes, Eidur Gudjohnsen, Edson Rolando, Hans Segers en Lee Young-Pyo met elkaar gemeen? Alle 5 speelden ze in het verleden voor zowel PSV als Tottenham Hotspur.

Positieve balans
PSV heeft in eigen huis een positieve balans tegen Engelse ploegen in de Champions League. Van de 9 duels won PSV er 4, 2 keer werd het een gelijkspel en 3 keer draaide het uit op een verlies. Het meest recente thuisduel werd gewonnen. Dat was op 15 september 2015 tegen Manchester United (2-1).

Tien jaar terug
De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was in het seizoen 2007 – 2008 in de knock-outfase van de UEFA Cup. PSV won het eerste duel in Londen door een doelpunt van Jefferson Farfán. In Eindhoven won Spurs met 0-1, maar PSV was uiteindelijk de beste na verlenging en penalty’s.