Vijf esporters in League of Legends-team PSV

Artikel
Vijf esporters in League of Legends-team PSV

Vijf spelers zullen PSV vanaf januari vertegenwoordigen in het League of Legends-team van de club. PSV maakte eind 2019 bekend als eerste Nederlandse club vanaf het begin van de Dutch League actief deel te gaan nemen met een esports-team dat uitkomt namens de club.

Namen
Het team bestaat uit veteranen en talenten en hebben allen eerder bij andere esports-teams gespeeld. Het League of Legends team bestaat uit Benjamin Sanchez (functie: toplaner), Phil Qin (functie: jungler) Mike Wils (functie: midlaner), Sander Everink (functie, ADC) en Robbe Dobbeleers (functie: support). Daarnaast zullen Michael Gielisse (reservespeler), Sander Schipper (coach), Marthijn Reinders (teammanager) in hun rol het team ondersteunen.

Ambitie
“Bij het samenstellen van het team is gekeken naar een goede mix van talent en meer ervaren spelers die onder begeleiding staan van een ervaren coach en teammanager”, zegt  Manager Marketing & Media Damian Bott van PSV. “Met dit team moet gestreden gaan worden voor het kampioenschap en plaatsing voor prestigieuze internationale toernooien.” 

League of Legends
League of Legends (LoL), een strategisch teamspel waarin de vijf teamleden een afzonderlijke rol innemen, bestaat op dit moment tien jaar en geldt als de grootste PC-game ter wereld. Wereldwijd zijn er zo’n honderd miljoen spelers, in Nederland zijn dit er meer dan 600.000. Op streamingplatformen Twitch en YouTube is het spel enorm populair, getuigen de kijkcijfers van tientallen miljoenen. “PSV wil als voetbalclub voorop blijven lopen ook als het gaat om verbinding met de achterban”, vertelt Bott van. “Esports is enorm populair en dat we drie jaar geleden met het voetbalspel FIFA zijn begonnen was daarom volstrekt logisch. Nu sluiten we ons aan bij miljoenen jongeren wiens interesse breder is dan voetbal. Daarmee vergroten we ons bereik en brengen we PSV op een originele manier onder de aandacht van een interessante doelgroep.”

Brainport Eindhoven
Wie het profiel van de League of Legend gamers analyseert, ontdekt dat veel van hen een technische of IT-achtergrond hebben. “Dat is een belangrijk gegeven voor ons, want veel van de bedrijven in de metropoolregio Brainport Eindhoven zijn naar hen op zoek”, vervolgt Bott. “Met deze stap in League of Legends hopen we de verbinding tussen de jongeren en de bedrijven op gang te brengen.”

PSV Esports
PSV is al sinds 2016 actief in esports met de EA game FIFA waarbij het als een van de eerste voetbalclubs een team voor oprichtte. Onlangs maakte PSV al bekend samen met Exodus Burned ook in Active esports te stappen. Met League of Legends breidt PSV haar esports aanbod dus nog verder uit. In Nederland is PSV de eerste voetbalclub met een bredere esports aanbod dan alleen FIFA. Hierbij volgt PSV enkele Europese grootmachten zoals FC Barcelona en Paris Saint Germain. In België stappen Anderlecht en KV Mechelen ook in 2020 in League of Legends.

Alles live te volgen op Twitch 
De eerste competitiewedstrijd van de Dutch League LoL vindt plaats op 21 januari. De Spring Split eindigt in maart. Alle wedstrijden zijn telkens live te volgen op het streamingplatform Twitch, op het kanaal van GameLux https://www.twitch.tv/gameluxlol. Uiteraard kun je via de esports-kanalen van PSV op de hoogte blijven van al het nieuws rondom het League of Legends-team.