Viergever: 'Er zit veel potentie in deze groep'

Artikel
Viergever: 'Er zit veel potentie in deze groep'

Donderdagavond komt FK Haugesund op bezoek in het Philips Stadion voor de return tegen PSV. Na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag is PSV klaar om de Noren van zich af te houden. Mark van Bommel en Nick Viergever beschouwen de wedstrijd voor.

Viergever heeft vertrouwen in de wedstrijd maar blijft nog wel met beide benen aan de grond. “Eerst zorgen dat we de volgende ronde bereiken, dan kijken we verder” stelt de verdediger. Hij is ook te spreken over de spelersgroep op dit moment, met name zijn nieuwe collega in de verdediging: Timo Baumgartl. “Timo is een betrouwbare jongen. Hij weet wat er van hem gevraagd wordt, spreekt goed de taal, kan goed Engels. Hij laat een goede indruk achter tot nu toe” zegt Viergever. “Het is duidelijk dat we goede spelers hebben. Er zit veel potentie in deze groep.”

Mark van Bommel is ook positief over de spelers: “Gastón ligt er een tijd uit. Ik kan niet precies zeggen hoe lang dat is. We hebben genoeg kwaliteit in onze selectie om zijn afwezigheid op te vangen.” De trainer is ook te spreken over Érick Gutiérrez, de man in vorm tegen ADO Den Haag. “Als het elftal goed samen speelt creëer je situaties waar je de bal kan veroveren. Guti deed dit zondag heel goed. Als het team goed functioneert kan het individu uitblinken.”


Vorm
PSV zal alles op alles zetten om de play-offs voor de groepsfase van de Europa League te bereiken. Vorig seizoen eindigde FK Haugesund op de vierde plaats in de Noorse competitie en verzekerde zichzelf van de eerste voorronde in de Europa League. Op dit moment staat de Noorse ploeg op de achtste plaats na zeventien speelronden. Afgelopen zaterdag verloor FK Haugesund van Ranheim TF, die elfde staat in de Noorse Eliteserien.

Als PSV stand houdt tegen de Noren staat in de play-offs Apollon Limassol FC of Austria Wien te wachten. De Cyprioten verdedigen donderdagavond in eigen stadion een 2-1 voorsprong tegen de Oostenrijkers.

Donderdagavond om 20.30 uur trappen PSV en FK Haugesund af in het Philips Stadion in de strijd om een play-off ticket van de Europa League. Het duel staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Juan Martínez.

Voor PSV – FK Haugesund zijn nog kaarten beschikbaar! Ben jij erbij?

Tickets