Vierde zege op rij voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen is erin geslaagd om voor de vierde keer op rij de drie punten te pakken. Op De Herdgang kende de koploper geen enkele moeite met hekkensluiter Achilles’29.

Veel kansen
PSV Vrouwen nam meteen het initiatief vanaf de aftrap. Naomi Pattiwael was een ware plaag voor haar directe tegenstander. Aan de andere kant was Jeslynn Kuijpers ook gevaarlijk met individuele acties. Toch werd spits Katja Snoeijs moeilijk gevonden. Na een aantal levensgrote kansen voor de thuisploeg opende Snoeijs na 29 minuten eindelijk de score. De keepster van Achilles’29 liet de bal los en zo kon Snoeijs haar zesde doelpunt van het seizoen tegen de touwen schieten. Enkele minuten later zorgde Aniek Nouwen met een keihard schot in de kruising voor de comfortabele ruststand: 2-0.

Onveranderd spelbeeld
Na de rust kon de Achilles’29 opnieuw geen vuist maken. PSV bleef doorgaan en creëerde wederom een legio kansen. Na ruim een uur werd Snoeijs de diepte ingestuurd door Mauri van de Wetering. De topscorer ging op de keepster af en werd gevloerd. De scheidsrechter wuifde het voorval weg. Even later nam Snoeijs revanche en scoorde ze haar tweede doelpunt van de avond en zevende in totaal: 3-0. Ook Nouwen zette haar naam voor de tweede keer op het scorebord. Via een schitterend afstandsschot trof de verdedigster op weergaloze wijze het net. Het slotakkoord was voor Jeslynn Kuijpers, want zij bepaalde de eindstand op 5-0.

Sarasola, Erman (75/Coolen), Zeler, Nouwen, Levels, Yüceil (59/Van Schoonhoven), Van de Wetering, Van Dooren (75/Nati), Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers