Vier van de laatste zes duels met Heerenveen eindigden in 1-1

PSV is er alles aan gelegen zondag te winnen van sc Heerenveen. Puur afgaand op het recente verleden ligt een 1-1 uitslag meer voor de hand. Van de laatste zes duels was dat namelijk vier keer de einduitslag. Dat en meer in de voorbeschouwing op PSV - sc Heerenveen in feitjes en weetjes.

PSV thuis al zeven jaar ongeslagen
PSV is ongeslagen in de laatste 7 thuisduels tegen Heerenveen (4 keer winst, 3 keer gelijk). Het is de 25e keer dat Heerenveen op bezoek komt in het Philips Stadion voor een eredivisiewedstrijd. 15 keer won PSV, 4 keer Heerenveen en 5 keer eindigde het duel onbeslist.

Speciale reeks
PSV en Heerenveen zijn aan een speciale reeks bezig. Uit en thuis eindigden de laatste drie duels tussen deze twee ploegen in een 1-1 gelijkspel. Slechts één keer zette PSV een langere reeks met dezelfde uitslag neer tegen één team: van 1977 tot 1979 won PSV vijf keer op rij met 2-0 van NAC.

De laatste keer dat het duel niet in 1-1 eindigde in de Eredivisie was op 18 april 2015, toen PSV thuis met 4-0 won en zo voor de eerste keer in zeven jaar landskampioen werd. In de laatste zeven thuisduels tegen Heerenveen is PSV ongeslagen, het won er vier en speelde er drie gelijk.

Openingsgoals van Heerenveen
Eerder dit seizoen stonden PSV en Heerenveen ook al tegenover elkaar. Arber Zeneli scoorde in de 72e minuut de 1-0, waarna Jerry St. Juste drie minuten later een eigen goal maakte. Opmerkelijk is dat ook de thuiswedstrijd van het vorige seizoen hetzelfde scoreverloop kende: Mitchell te Vrede scoorde toen de 0-1 in de 53e minuut, waarna Luuk de Jong wéér na drie minuten de eindstand bepaalde op 1-1.

Ook op 22 augustus opende Heerenveen de score, door middel van een penalty van Caner Cavlan. PSV deed er toen wat langer over om iets terug te doen. 11 minuten na de 1-0 scoorde Luuk de Jong de 1-1.