Vertrouwen en keuzemogelijkheden groeien bij Roger Schmidt

Vertrouwen en keuzemogelijkheden groeien bij Roger Schmidt
3 min
PSV1

Het vertrouwen in een goed seizoenseinde groeit bij PSV. Hoofdcoach Roger Schmidt benadrukte op de persconferentie in aanloop naar het duel met VVV-Venlo het belang van de tweede plaats en zei de indruk te hebben dat zijn spelers dat ook zien. ‘De spelers hebben zich geconformeerd aan dat doel.’

Strijd met VVV-Venlo  
Voor het zover is, moet er uiteraard nog het nodige gebeuren. Allereerst moet PSV, zoals Schmidt aangeeft tweede zien te worden. Tegenstander VVV-Venlo zal het zijn ploeg niet makkelijk maken. De Limburgers zijn immers nog niet verzekerd van lijfsbehoud. “We vechten allebei ergens voor. VVV-Venlo wil in de Eredivisie blijven en wij willen tweede worden. De spelers hebben zich geconformeerd aan dat doel, dat met het oog op volgend seizoen enorm belangrijk is. Afgelopen zondag (tegen Heracles Almelo, red.) hebben we een eerste stap gezet. Zeker in de eerste helft speelden we goed voetbal. We moeten dat komend weekend ook doen, al zal de wedstrijd zwaar zijn”, aldus Schmidt.

Giakoumakis
PSV moet vooral op z’n hoede zijn voor aanvaller Giorgos Giakoumakis. De topscorer van de Eredivisie scoorde dit seizoen al 24 keer. “Zijn kwaliteiten zijn duidelijk en liggen in en rond de zestien. We moeten ervoor zorgen dat VVV-Venlo daar zondag zo min mogelijk komt. Zoals altijd is het zo dat als wij tactisch goed staan, wij het gevaar van een individu kunnen neutraliseren”, analyseerde Schmidt, die deze week enige tegenslag op het trainingsveld te verwerken kreeg. Naast Ryan Thomas viel namelijk ook Érick Gutiérrez weg. “Guti heeft op de training een spierblessure opgelopen. Ik weet nog niet precies hoe lang hij er niet bij kan zijn, maar zondag zal hij niet spelen.”

Goed nieuws
Goed nieuws was er gelukkig ook. Ondanks de blessure van de Mexicaan heeft Schmidt namelijk behoorlijk wat te kiezen. Voor de twee centrale posities op het middenveld bijvoorbeeld met Ibrahim Sangaré, Pablo Rosario en Olivier Boscagli."Maar ook achterin heb ik veel keus. Nick Viergever doet het goed, Jordan Teze heeft zich dit seizoen ontwikkeld en Armando Obispo is sterk teruggekomen van zijn blessure. Bij Jong PSV heeft Armando het uitstekend gedaan. Hij staat er goed voor.” Daarnaast kan Boscagli uiteraard zijn ‘vertrouwde’ positie als verdediger innemen. “Die beslissing moet ik nog maken.”

Schmidt kijkt uit naar supporters
En dan hoorde de hoofdcoach van PSV midweeks ook dat er binnenkort weer supporters worden toegelaten in de stadions. “Het is een goed signaal voor het voetbal in algemene zin en voor ons in het bijzonder. Iedereen mist de energie die de supporters aan een wedstrijd geven. Ook al kunnen er maar tien procent van het aantal bezoekers komen, we kijken er naar uit”, sprak Schmidt, die uitkijkt naar een écht kennismaking met de achterban van PSV. “Tegen FC Emmen heb ik eventjes kennis kunnen maken met de intensiteit van onze supporters. Het kabaal na de late winnende treffer was enorm. Ik kijk met veel enthousiasme uit naar een vol Philips Stadion. Hopelijk kan dat volgend seizoen.”