Vertessen hoopt bevrijd te zijn, Teze kiest favoriete positie

Artikel
Vertessen hoopt bevrijd te zijn, Teze kiest favoriete positie

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

Obispo gaat voor een basisplaats
Armando Obispo was een groot deel van het seizoen geblesseerd, maar maakt sinds enkele weken weer deel uit van de selectie. De verdediger heeft altijd het vertrouwen van zijn coach gevoeld. "Schmidt is altijd open, eerlijk en positief geweest. Hij was in de tijd van mijn blessure ook heel geïnteresseerd in hoe het met me ging”, zegt Obispo bij Omroep Brabant waar hij ook zijn doelen kenbaar maakt. "Ik wil mezelf in de basis spelen bij PSV. Ik ben beter dan voorgaande jaren, dus de kans dat het gaat lukken is groter dan voorheen."

Teze: ‘liever rechtsback’
Jordan Teze zegt in ‘Buiten de lijnen’ van ESPN een voorkeur te hebben om als rechtsback te spelen. Dat terwijl hij dit seizoen zijn minuten maakt in een centrale rol in de defensie. "Ik vind allebei de posities leuk. Het heeft voordelen en nadelen, maar uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker", zegt Teze die ook ingaat op zijn mogelijke toekomst als international. "Mijn ouders komen uit Congo. Ik laat het op me afkomen en ga op mijn gevoel af.”

Vertessen bevrijd
Yorbe Vertessen kwam tegen sc Heerenveen meteen na de rust binnen de lijnen. Zijn opdracht: diepte brengen in het spel van PSV. “Dat heb ik wel goed gedaan. Je probeert, zoals de trainer vraagt, gevaarlijk te zijn”, zegt Vertessen die tevens zijn allereerste goal in PSV 1 scoorde. “Ik hoop dat het een bevrijding is. Ik moet nu mijn ding blijven doen. Zoveel mogelijk minuten maken en zoveel mogelijk scoren.”

Mvogo had prijs willen pakken voor Schmidt
Yvon Mvogo laat zich in een interview in het Eindhovens Dagblad lovend uit over Hoofdcoach Roger Schmidt. “Het was voor hem in het begin ongetwijfeld niet makkelijk, toen ik twee grote fouten heb gemaakt en er druk op ons kwam. Dan merk je pas hoe een trainer is. Ik heb nooit een seconde twijfel bij hem geproefd. Dat is een zegen op het moment dat je het mentaal even zwaar hebt. Ik wilde hem daar zo graag iets voor teruggeven, maar het is ons niet gelukt om een prijs te pakken.”