Verkeershinder verwacht rond PSV - Leicester City

Artikel
Verkeershinder verwacht rond PSV - Leicester City

De Gemeente Eindhoven waarschuwt voor ernstige verkeershinder donderdag in het centrum van de stad. Het piekmoment wordt rond de avondspits verwacht, meldt de gemeente.

De verwachte vertragingen in het verkeer hebben te maken met wegwerkzaamheden in de binnenstad en toestroom naar het Philips Stadion die door het aanvangstijdstip van 18.45 uur vrij vroeg is. Zoals eerder gemeld is de PSV-laan in beide richtingen afgesloten.  Het kruispunt Mathildelaan-Emmasingel is vanwege wegwerkzaamheden ook afgesloten.

De gemeente meldt dat de Vonderweg, Fellenoord en Vestdijktunnel zo lang mogelijk opengehouden worden, maar in aanloop naar de wedstrijd kort, waarschijnlijk rond 17.00 - 17.30 uur, ook worden afgesloten.

Automobilisten krijgen het advies om de binnenstad te mijden rondom de spits. Voor bezoekers aan het stadion geldt het advies om een andere vorm van vervoer te kiezen dan de auto of, indien dit niet mogelijk is, ruim voor de wedstrijd te komen.

Overlast beperken
PSV stelt alles in het werk om de overlast voor bezoekers tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft PSV monitoren of de getroffen maatregelen de overlast tot het minimum beperken en komt het waar nodig met nieuwe maatregelen. Daarnaast adviseert de club waar mogelijk om op een alternatieve wijze naar het Philips Stadion te komen tijdens drukbezochte evenementen.