Verdwijnt SC Cambuur uit de Eredivisie?

Verdwijnt SC Cambuur uit de Eredivisie?
2 min

Voor SC Cambuur zijn de zaken wat minder gecompliceerd dan PSV. Wanneer de Friezen één van de laatste twee duels niet in winst weten om te zetten, degradeert de ploeg van trainer Marcel Keizer naar de Jupiler League. Dan komt er na drie seizoenen Eredivisie een einde aan voetballen op het hoogste niveau van Nederland.

Degradatie
Lange tijd leek De Graafschap de gedoodverfde degradant van Nederland. De Achterhoekers stonden tijdens de winterstop laatste, maar klommen in het voorjaar van 2016 over SC Cambuur heen. Doordat het team uit Leeuwarden zelf na de winterstop slechts eenmaal wist te winnen, kon het geen antwoord vinden op de ploeg uit Doetinchem. Eerder dit seizoen won PSV overigens met 6-0 van SC Cambuur, een resultaat dat de ploeg van Cocu vandaag flink zou helpen in de jacht op de titel.

Marvin Peersman
Samen met Sander van de Streek speelde Marvin Peersman de meeste eredivisieduels voor SC Cambuur dit seizoen. De in het Belgische Wilrijk geboren verdediger kwam via Beveren, Antwerp en FC Dordrecht in Leeuwarden terecht. Bij SC Cambuur is hij een van basiskrachten van het elftal van Marcel Keizer.