Verdiende zege Jong PSV op Jong Ajax

Ruim 1500 toeschouwers hebben Jong PSV op tweede paasdag verdiend zien winnen van Jong Ajax. Op De Herdgang werd het 3-1.

Doelpuntrijke eerste helft
Ondanks een aantal aardige kansen, startte Jong PSV niet al te best tegen Jong Ajax. Al vroeg keek de ploeg van Jansen tegen een achterstand aan. Doelman Koopmans verkeek zich in de 12e minuut op een afstandsschot van Cerny, waardoor Jong PSV tot achtervolgen gedwongen was. Een antwoord volgde een minuut later via Lammers, die Alblas tot redden dwong. Die kans bleek een opmaat tot meer en binnen het tijdsbestek van 5 minuten draaide Jong PSV het duel volledig om. Rosario tekende in de 24e minuut op schitterende wijze voor de gelijkmaker door de bal van afstand in de kruising te krullen, waarna Gudmundsson in de 28e minuut uit een rebound de 2-1 maakte.

Albert Gudmundsson tekende met zijn 14e seizoenstreffer voor de 2-1 ruststand Albert Gudmundsson tekende met zijn 14e seizoenstreffer voor de 2-1 ruststand

Gudmundsson opnieuw betrokken
Na rust zocht Jong Ajax nadrukkelijk naar de gelijkmaker en daar was het via Savastano ook dichtbij. In de 46e minuut dook de verdediger plots op voor Koopmans, maar verzuimde hij de gelijkmaker binnen te werken. Het vizier van Gudmundsson stond aanmerkelijk scherper. Na een uur spelen zette de IJslander knap door en vond hij via een Ajax-verdediger opnieuw het net: 3-1. Een treffer die uiteindelijk werd toegekend aan Bergsma. Daarmee was het Amsterdamse verzet wel gebroken. In de slotfase kreeg Gudmundsson de handen nog op elkaar na een knappe dribbel, die eindigde op de vuisten van Alblas.