Verantwoordelijkheid op veld ligt bij PSV, verwacht Schmidt

Verantwoordelijkheid op veld ligt bij PSV, verwacht Schmidt
2 min
PSV1

Het woord ‘winterkampioen’ valt de laatste dagen steeds vaker in gesprek met Roger Schmidt. De Hoofdcoach van PSV is tevreden met de ontwikkeling van zijn ploeg, maar loopt nog niet op de zaken vooruit. Hij bekijkt van wedstrijd tot wedstrijd. ‘Wij zullen morgen verantwoordelijkheid moeten tonen op het veld’, aldus de Duitser zaterdagmiddag op PSV Campus De Herdgang.

Concentratie
Schmidt eist van zijn team concentratie, zo vlak voor de winterstop. “RKC is een gevaarlijk ploeg met goede aanvallers. Ik verwacht dat we een wedstrijd spelen, zoals we dat dit seizoen vaker hebben gezien. We zullen geduldig moeten zijn, moeten waken voor counters en zelf oplossingen zien te vinden om tot kansen te komen. De verantwoordelijkheid in de wedstrijd zal bij ons liggen, verwacht ik.”

Vaker
Dat was dit seizoen vaker het geval. Neem de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, eerder deze week, als voorbeeld. Die won PSV, terwijl Schmidt een aantal spelers wat rust kon geven. “Ik vertrouw in de spelers die ik tot mijn beschikking heb. We hebben een goede uitganspositie en dat zegt me dat we een goed team zijn. We ontwikkelen ons sterk.”

Viertal er niet bij
PSV kan zondag en mogelijk ook komende woensdag geen beroep doen op een viertal geblesseerden. Eran Zahavi, Ryan Thomas, Davy Pröpper en Noni Madueke moeten het slot van 2021 laten schieten. Doelman Yvon Mvogo is hersteld van ziekte. Hij zit zondag weer bij de wedstrijdselectie.