Van Wolfswinkel roemt sfeer Philips Stadion

Artikel
Van Wolfswinkel roemt sfeer Philips Stadion

De selectie van PSV hoopt dat het Philips Stadion de ploeg vanavond wederom naar grote hoogte stuwt tijdens een Europees duel. De afgelopen jaren kolkte het stadion van de club tijdens Europese avonden en dat is ook Ricky van Wolfswinkel niet ontgaan. ‘De sfeer is hier, zeker Europees, altijd ontzettend goed.’

Cruciaal
Die woorden sprak Van Wolfswinkel tijdens zijn vooruitblik op de wedstrijd, maandagavond. De spits van FC Basel verkende gisteravond met zijn ploeg het Philips Stadion dat hij zelf natuurlijk kent uit zijn tijd als spits van FC Utrecht en Vitesse. “De sfeer van het Philips Stadion is altijd goed. Maar voor ons is natuurlijk vooral belangrijk wat er op het veld gebeurt. We zijn voorbereid op wat er tegen PSV komen gaat”, zei de aanvaller. “We willen heel graag verder komen dat vorig seizoen. De twee wedstrijden tegen PSV zijn voor ons cruciaal.”

Koller: PSV ploeg met veel kwaliteit
Daarmee doelde Van Wolfswinkel op de vroegtijdige uitschakeling van FC Basel een jaar geleden. Marcel Koller was toen net trainer van de Zwitsers. Hij sprak met respect over PSV, maar denkt ook dat er kansen zijn. Onder meer omdat PSV niet meer kan beschikken over de ‘heel belangrijke’ Luuk de Jong. “PSV heeft nog steeds veel kwaliteiten, zoals de snelheid van de behendige aanvallers voorin. De ploeg zal thuis het spel proberen te maken. Wij willen hier graag een doelpunt maken, maar daarvoor zullen we beter moeten spelen dan tijdens onze eerste competitiewedstrijd tegen FC Sion”, aldus Koller. “We spelen de komende weken veel wedstrijden, maar daar zijn we zijn klaar voor. We hebben ook kwaliteit in de breedte en zullen rouleren om zo fit mogelijk te blijven.”