Van Ginkel: ‘Uiteindelijk heb je niks, dat is heel frustrerend’

Van Ginkel: ‘Uiteindelijk heb je niks, dat is heel frustrerend’
2 min
PSV1

het gelijkspel tegen Benfica was een bittere pil voor PSV. De ploeg van Roger Schmidt zag de droom om de groepsfase van de Champions League te halen uiteenspatten. De Hoofdcoach blikt terug op de frustrerende wedstrijd met aanvoerder Marco van Ginkel.

Onderdeel van voetbal
“Het was een grote teleurstelling”, vertelt Schmidt. “We hebben dit seizoen laten zien dat we kansen kunnen creëren en dat we goals kunnen scoren, maar vandaag lukte het niet. Het is een klap, iedereen voelt het. We moesten scoren en ze hebben het ons niet makkelijk gemaakt. We hebben grote kansen gehad, maar we moeten ze ook benutten. Het is onderdeel van voetbal dat je soms niet krijgt wat je verdient.”

Lege handen
Marco van Ginkel was ook zichtbaar teleurgesteld. Toch gaat de competitie weer door aankomende zaterdag tegen FC Groningen. De aanvoerder verwacht dat zijn team het hoofd omhoog houdt: “Je kan er van maken wat je wil, maar het is wat het is. De teleurstelling is groot, morgen zullen we dit nog voelen. Maar daarna staat de competitie weer te wachten en moeten alle ogen daarop. We hebben een mooie kwalificatiereeks gehad tot nu toe. Uiteindelijk heb je niks, dat is heel frustrerend.”