Van Ginkel over zijn klik met PSV

Van Ginkel over zijn klik met PSV
3 min
PSV1

Marco van Ginkel is gelukkig. Na een lastige periode in Engeland is de middenvelder blij om in Nederland opnieuw omringd te zijn door familie en vrienden. Of hij zich inmiddels een échte PSV’er voelt? 'Dat denk ik wel, hè', antwoordt hij met een knipoog.

Terug van weggeweest
Voor de vierde keer stond Van Ginkel afgelopen oktober bij een spelerspresentatie van PSV. Een presentatie die slechts vanuit formeel standpunt plaats moest vinden, aangezien de door Chelsea verhuurde middenvelder geen vreemd gezicht is in Eindhoven. “Elke keer als ik terugkom word ik goed ontvangen en ik ken een hoop mensen binnen de club. Dat is altijd weer een gezellig weerzien.” Er kan gesteld worden dat Van Ginkel op zijn plek is bij PSV. “En Eindhoven is ook een leuke stad”, voegt hij er zelf aan toe.

Warm bad
Niet alleen de speler zelf is opgetogen door zijn terugkeer in het rood-wit. De PSV-supporters overlaadden hem met ‘Welkom thuis’-berichten op zijn social media, toen zijn terugkeer definitief werd. Die klik met de fans kan Van Ginkel beamen. “Ik denk dat ik goed lig bij de supporters. Het voelt in elk geval als een warm bad, waar ik telkens in terechtkom.” Zijn populariteit onder de supportersschare heeft hij mede te danken aan zijn twee kampioenschappen, die hij vierde in Eindhoven.

Keuzes
“De eerste keer kampioen worden is natuurlijk wel bijzonder, maar de tweede keer was ik aanvoerder. Dat maakt het misschien extra speciaal, maar de eerste keer was ook prachtig.” Duidelijk is, dat Van Ginkel geen afweging kan maken in zijn mooiste PSV-moment tot dusver. Voor nu heeft hij nog geen route uitgestippeld in wat hij wil bereiken op korte- en lange termijn. “Het belangrijkste is om terug te komen en wedstrijden te spelen, want dat mis ik het meest”, zo relativeert Van Ginkel zijn eigen situatie.

Zware tijd
Zijn blessure houdt hem namelijk al geruime tijd aan de kant en dat schuurt. “Het is een lange, lastige periode geweest. Laat ik het daar maar bij houden”, aldus Van Ginkel, die niet te lang in het verleden wil blijven hangen. “Ik ben blij dat ik nu weer met de groep train. Ik ben op de weg terug, dat is het mooiste.”

Mooie groep
Voordat hij de groepstraining hervatte, stamde zijn laatste PSV-training uit het seizoen 2017-2018. Of de club vanuit zijn oogpunt is veranderd? Even denkt hij na, maar zijn antwoord is helder. “Nee, maar qua groep natuurlijk wel. In twee jaar gebeurt er vooral daarin een hoop.” Hij doet een poging jongens uit zijn vorige PSV-tijd op te noemen die er nog spelen, maar veel verder dan Jorrit Hendrix komt hij niet. Dat neemt niet weg dat hij het minder naar zijn zin heeft. “We hebben een mooie groep bij elkaar en ik geniet volop van het voetbal.” De getergde Van Ginkel laat op het eind zijn voetbalhart nog even spreken. Je komt hier toch wel om prijzen te pakken, Marco? “Oh, dat zeker!”

De kleding die Van Ginkel draagt is verkrijgbaar bij Wildenberg Mode, Kleine Berg 53 in Eindhoven