Van Ginkel: ‘Lekker dat we weer winnen’

Artikel
Van Ginkel: ‘Lekker dat we weer winnen’

Aanvoerder Marco van Ginkel stelde zich na afloop van PSV - ADO Den Haag opgelucht en tevreden op voor de camera van FOX Sports. “Het is lekker dat we weer winnen. Als we nu de laatste twee duels van 2017 weten te winnen gaan we prima de winterstop in”, sprak hij na de 3-0 zege.

Kritisch
“We begonnen heel goed”, vervolgde hij. “Luuk (De Jong, red.) pakte snel zijn goaltje mee en daarna kwamen we met geluk op 2-0. Daarna zakken we wel iets terug en ontstaan er wat slordigheden, maar na die penalty was het over. We hebben in de tweede helft nog genoeg kansen gekregen om de score uit te breiden. Dat we dat hebben nagelaten is jammer”, bleef Van Ginkel, dankzij zijn goal met tien treffers inmiddels mede topscorer van de Eredivisie, enigszins kritisch.

De Jong: ‘belangrijke zege’
Luuk de Jong, die de twee andere treffers verzorgde, noemde de driepunter belangrijk. “We wilden ons in Groningen al revancheren, maar vandaag hebben we pas echt laten zien wat we moeten doen. We speelden sterk, het is zonde dat het bij 3-0 bleef want we hadden vaker kunnen scoren.”