Van Ginkel keert terug bij PSV

Artikel
Van Ginkel keert terug bij PSV

Marco van Ginkel speelt in de tweede seizoenshelft opnieuw voor landskampioen PSV. De middenvelder van Chelsea keert op huurbasis terug naar Eindhoven. Van Ginkel zet maandag 2 januari zijn handtekening en sluit direct aan de bij de selectie van trainer Phillip Cocu.

Topfit
Van Ginkel koos afgelopen zomer na een succesvolle eerste verhuurperiode aan PSV voor rust, omdat hij last bleef houden van een oude knieblessure. Inmiddels is hij topfit en heeft hij reeds enkele wedstrijden voor de reserves van Chelsea in de benen. "Ik ben blij dat ik deze route heb gekozen", zegt Van Ginkel. "Rust en fysiotherapie waren noodzakelijk. Ik ben nu weer toe aan topvoetbal en ben blij dat PSV me die kans geeft. Ik heb hier vorig seizoen een mooie tijd gehad en hoop dat we dat nu kunnen evenaren."

Uitgangspunt
Technisch manager Marcel Brands: "Marco is een speler die iets extra's toevoegt aan onze selectie. Dat is het uitgangspunt van de keuze die we gemaakt hebben. Ik heb in de voorbije maanden altijd contact met hem gehouden, omdat we in hem een potentiƫle versterking zagen. Het is mooi dat het nu weer lukt. We hebben er een goede speler bij."

Karakter
Ook coach Cocu is erg content. "Marco is een box to box-middenvelder met een sterk karakter, diepgang en scorend vermogen", typeert Cocu zijn aanwinst. "Vorig seizoen heeft hij zijn kwaliteit al laten zien. Ik ben zeer tevreden met Marco als versterking voor de selectie."