Van Ginkel: Duel na rust naar ons toegetrokken

Artikel
Van Ginkel: Duel na rust naar ons toegetrokken

Marco van Ginkel stond na afloop met een goed gevoel voor de camera van FOX Sports. De aanvoerder vond zijn ploeg voor rust wat moeite hebben met NAC, maar in de tweede helft het duel naar zich toetrekken. “De eerste helft was niet top, in de tweede helft was het goed”, vond hij.

Van Ginkel had daar zelf een belangrijk aandeel in. Hij zorgde in de tweede helft voor de belangrijke 1-2, nadat PSV kort voor rust tegen de gelijkmaker was aangelopen. Daarna liep PSV vrij snel en gemakkelijk uit naar een verdiende zege. “Iedereen wilde de bal hebben en dan zie je dat we goed kunnen voetballen. Ook van achteruit was het goed”, vond hij.

Cocu: Mentaal sterk
Hoofdcoach Phillip Cocu bevestigde het beeld van zijn aanvoerder, maar was vooral te spreken over de veerkracht die zijn ploeg toonde na de gelijkmaker van Ambrose. “We hebben laten zien dat we mentaal sterk zijn”, sprak hij tevreden. “We kunnen bijschakelen en goals maken. Daar ben ik zeer over te spreken.”

Daarnaast was Cocu tevreden over de ontwikkeling van zijn team. “De afstemming tussen Jorrit (Hendrix, red.) en Marco (van Ginkel, red.) is op veel momenten beter dan vorige week. Marco moest er vandaag even inkomen, maar nam het team daarna echt bij de hand. Al met al is het een goede overwinning.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV O19 - Sparta O19

Video

Dit was PSV - Apollon Limassol

Video