Van Ginkel blij met doelpunt en tweede plaats

PSV1

Voor het eerst in drie jaar tijd droeg Marco van Ginkel weer de aanvoerdersband van PSV. De middenvelder scoorde bovendien en hielp PSV daarmee aan de tweede plaats in de Eredivisie. ‘Voor mij is het jammer dat het seizoen voorbij is’, zei hij bij ESPN.

Doelpunt
Voor rust kwam PSV op achterstand, maar na vijf minuten in de tweede helft vond Van Ginkel het net. De middenvelder koos slim positie in de zestien en werkte de 1-1 tegen de touwen. “Het was voor mij de eerste goal in lange tijd en ik heb in één week tijd drie keer negentig minuten gespeeld. Het kan niet beter. Ik voel me wel wat vermoeid, maar de knie houdt het goed. Daar ben ik heel blij mee”, aldus Van Ginkel.

Toekomst
Met de band, een doelpunt en drie basisplaatsen in successie werd Van Ginkel gevraagd naar zijn toekomst. Van Ginkel zei bij ESPN dat zijn contract bij Chelsea, de ploeg waarvan PSV hem huurt, ten einde lijkt.  “Vanuit Chelsea heb ik niets gehoord. Volgens mij ben ik transfervrij”, aldus de aanvoerder, die na enig aandringen zei graag in Eindhoven te blijven. “Ik heb het heel erg naar m’n zin bij PSV en volgens mij weet iedereen dat ik erg gewaardeerd wordt. Het belooft misschien wel meer. Het liefst blijf ik hier, maar over de toekomst moeten we nog in gesprek.