Van Ginkel blij met doelpunt: ‘Bij de 2-0 was het klaar’

Van Ginkel blij met doelpunt: ‘Bij de 2-0 was het klaar’
2 min
PSV1

Voor Marco van Ginkel was het een geweldige avond in Istanboel. PSV won van Galatasaray SK mede door een doelpunt van de aanvoerder. “Het was geen simpele avond, maar we hebben weinig weggegeven.”

Scherp zijn
Dat vertelt de middenvelder bij RTL 7. Over twee wedstrijden won PSV van de Turkse ploeg met 7-2. PSV begon met een goede uitgangspositie, maar toch was het niet makkelijk volgens Van Ginkel: “We wisten dat we scherp moesten zijn. Ze wilden de achterstand goedmaken, maar toch maken wij de goals. Al met al waren we de betere ploeg.”

Doelpunt meegepakt
Het tweede doelpunt van de avond kwam van de voeten van de aanvoerder. Op aangegeven van Mario Götze werkte Van Ginkel de bal in de korte hoek en maakte de 2-0. “Altijd lekker om goals te maken”, aldus de middenvelder. “Ik zag dat er meer ruimte lag naar voren en ik pakte mijn moment. Ik kreeg een goede bal van Götze en maakte hem goed af. Na de 1-0 voelden we dat we gingen winnen. Bij de 2-0 was het klaar.” In de volgende voorronde van de Champions League neemt PSV het op tegen FC Midtjylland.