Van Breukelen technisch directeur KNVB

Artikel
Van Breukelen technisch directeur KNVB

Hans van Breukelen maakt op 1 juli 2016 een overstap naar de KNVB. De voormalig doelman van PSV en het Nederlands elftal is benoemd tot technisch directeur, aldus de website van de voetbalbond.

Onderdeel directieteam KNVB
Afgelopen maandag kwamen de directie van de KNVB en de oud-doelman tot een overeenkomst na een periode waarin er meerdere gesprekken zijn gevoerd. Van Breukelen (59) gaat deel uitmaken van het directieteam van de KNVB en krijgt daarin de zorg over het realiseren van de voetbaltechnische doelstellingen in zowel topsport als breedtesport. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de samenhang binnen het vertegenwoordigend voetbal, talentontwikkeling en opleidingen.

‘Hier krijg je adrenaline van’
‘Een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft’, zegt Van Breukelen. ‘Deze functie haalt het gevoel in me naar boven dat ik herken uit mijn tijd als actief sportman. Hier krijg je adrenaline van’. Hans van Breukelen was sinds 1 juli 2010 lid van de Raad van Commissarissen van PSV. Deze functie legt hij per 1 juli neer. Van Breukelen was de man met het voetbalprofiel in de RvC en PSV gaat nu op zoek naar iemand die die positie op de juiste manier in kan vullen.

PSV bedankt Hans van Breukelen voor zijn expertise in de Raad van Commissarissen in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes toe in Zeist.

Bekijk ook