Van Bommel vindt rustiger programma geen voordeel

Artikel
Van Bommel vindt rustiger programma geen voordeel

Hoofdcoach Mark van Bommel keek afgelopen week met enige jaloezie naar de Europese wedstrijden. “Als je zoveel wedstrijden speelt, doe je overal mee om de prijzen en dat is toch het mooiste dat er is?”

Ritme 
Dat zei de trainer in aanloop naar het treffen met NAC Breda, zaterdagavond. “Het waren mooie wedstrijden om naar te kijken”, vond Van Bommel. “Voor Nederland is de prestatie goed”, doelde hij op de zege van Ajax op Real Madrid. Door het doorbekeren van Ajax heeft PSV in de titelrace het voordeel dat het minder vaak in actie komt en dus fitter blijft dan de titelconcurrent. “Nee dat is helemaal niet zo”, counterde de hoofdcoach. “Hoe vaker je speelt, hoe beter het is. Je blijft dan in een ritme. Doordat je doordeweeks niet speelt, moet je anders trainen. Als je ver komt in Europa, blijf je fit. Hoe mooi is het om zo vaak te voetballen? Konden wij dat maar.”

Titelstrijd
Met nog tien wedstrijden te gaan en de kleine voorsprong die PSV in verliespunten heeft, breekt er een cruciale fase aan. In Van Bommels spelerscarrière was het verschil tussen de nummers 1 en 2 in een kampioensstrijd vaak groot. Op twee keer na. Eenmaal was in 2003 toen PSV de titel met een punt verschil ten opzichte van Ajax won. “Als je terugkijkt naar de elftallen waarmee ik kampioen ben geworden, waren het elftallen die nooit gekke dingen deden. Volgens mij heb ik destijds ook nooit dik verloren. Het waren hele stabiele teams, die wedstrijden die niet om aan te zien waren wel over de streep trokken. Die vechtlust zie ik ook in mijn elftal.”

NAC Breda
Tegen NAC Breda keert Jorrit Hendrix hoogstwaarschijnlijk weer terug in de wedstrijdselectie. De middenvelder ontbrak tegen Excelsior vanwege privéomstandigheden. “Ik verwacht dat zij heel verdedigend gaan spelen”, vertelde Van Bommel over de hekkensluiter van de Eredivisie. “Zij zitten in een heel moeilijke fase, maar dat betekent niet dat we zomaar even winnen. Laat staan dik.”

PSV mist tegen Excelsior de geblesseerde Maxi Romero, Yanick van Osch en Ryan Thomas. Hirving Lozano is geschorst.

Bekijk ook

Top 10 Goals | Joëlle Smits

Video

PSV Work Out | Full kneeling squat

Video

Top 10 Goals | Nadia Coolen

Video