Van Bommel trots op Oranje-debutanten: “Zelfs ik werd er blij van”

Van Bommel trots op Oranje-debutanten: “Zelfs ik werd er blij van”
3 min

Hoofdtrainer Mark van Bommel blikte vrijdagmiddag vooruit op de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Het ging echter vooral over de drie Oranje-debutanten van PSV. Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries zitten allemaal voor het eerst in de selectie van Ronald Koeman. Van Bommel sprak uit erg trots te zijn op zijn spelers. “Het is fantastisch dat ze erbij zijn.”

Trots
Van Bommel debuteerde zelf in 2000 in Oranje en dat moment herinnerde de hoofdcoach zich nog goed. “Ik kan me mijn eerste keer dat ik erbij was nog wel herinneren. Hopelijk krijgen ze een eerste haasje, dat zijn mooie momenten. Ronald Koeman belde mij gisteren op het nieuws mede te delen, zelfs ik werd er blij van. Ik ben heel trots dat er zoveel jongens bij het nationale elftal zitten. De kans is ook groot dat dat gebeurt wanneer je met acht Nederlandse jongens in het veld staat en al weken goed bezig bent. Het is fantastisch dat ze erbij zijn.”

Terugblik op Inter
De trainer blikte ook nog even kort terug op de wedstrijd van woensdag tegen Internazionale. “Als je weggespeeld wordt en je verliest terecht, dan kun je daar makkelijker overheen stappen dan wanneer iets je een beetje ontnomen wordt. We speelden goed, maar in een cruciaal moment in de wedstrijd maakt de scheidsrechter een verkeerde keuze. Het wordt dan 1-0 met tien man, of 2-0 tegen elf man.”

“Het zou wel heel robotachtig zijn als je woensdagavond verliest en donderdagochtend alweer helemaal bijgekomen bent. Maar of het nou winnen of verliezen is, je moet het naast je neer leggen en bezig zijn met de volgende wedstrijd. Dat is het mooie aan het voetballeven: op woensdagavond kun je de pineut zijn en zaterdag is alles weer anders.”

Complimenten voor VVV-Venlo
Tegenstander VVV van zaterdag bezit op het moment de zesde plek in de Eredivisie. Van Bommel sprak zich uit over de Venlonaren. “Hij (Maurice Steijn, red.) zit er al een hele tijd. Ze hebben een elftal dat fysiek sterk is, op die kwaliteit kunnen ze altijd terugvallen. Ze krijgen weinig goals tegen, maar scoren zelf ook niet veel. Het is een heel degelijk elftal.”

Fan van Bergwijn
De oefenmeester liet zich tot slot erg positief uit over Steven Bergwijn. “Steven maakt hele grote stappen. Wat hij de afgelopen twee, drie maanden heeft laten zien is heel indrukwekkend voor iemand van zijn leeftijd. Ik ben wel fan van Stevie. Steven is top, misschien wel Europese top.”